x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: 327 utilaje de deszăpezire şi 526 de operatori manuali

Bucureşti: 327 utilaje de deszăpezire şi 526 de operatori manuali

28 Ian 2014   •   12:42
Bucureşti: 327 utilaje de deszăpezire şi 526 de operatori manuali
Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a cerut responsabililor implicati in programul de deszapezire si combatere polei continuarea eforturilor de evacuare a zapezii de pe arterele orasului dar si curatarea statiilor RATB, zona trecerilor de pietoni si a trotuarelor.

Potrivit verificarilor facute in teren de inspectorii din cadrul Directiei de Control a Primariei Municipiului Bucuresti, pe parcursul noptii, operatorii de salubrizare au actionat cu un numar de 327 utilaje si 526 de operatori manuali dupa cum urmeaza (raportare realizata la ora 06:00):

Sectorul 1: - 128 utilaje, 282 operatori
Sectorul 2: - 60 utilaje, 62 operatori
Sectorul 3: - 36 utilaje, 30 operatori
Sectorul 4: - 29 utilaje, 42 operatori
Sectorul 5: - 33 utilaje, 70 operatori
Sectorul 6: - 41 utilaje, 40 operatori

756 de basculante de zapada

In timpul noptii s-a actionat permanent pe arterele secundare prin pluguire si imprastiere de material antiderapant, astfel incat circulatia rutiera se putea desfasura in conditii bune. Pe arterele principale, aflate deja “la negru”, s-a actionat doar pentru largirea acestora (acolo unde a fost necesar) si s-a imprastiat material antiderapant pentru prevenirea aparitiei poleiului.

Astfel, au fost stranse 756 de basculante de zapada de pe urmatoarele artere:
SECTORUL 1
Spitalul de Urgenta Floreasca, Spitalul Grigore Alexandrescu, Piata Charles De Gaulle, Calea Victoriei, Bdul Lascar Catargiu (statii RATB), Piata Romana, Piata Domeni, Piata Matache, Str. Garii de Nord, Calea Grivitei, Piata Regelui Mihai, Piata Presei Libere (trotuare), si partial pista de biciclete de pe Bdul Uranus
SECTORUL 2
Piata Iancului, Bdul Mihai Bravu (la intersectia cu Bdul Ferdinand si o parte din statiile RATB)
SECTORUL 3
S-a lucrat doar la degajarea zapezii din statiile RATB de pe Bdul Unirii, Bdul Bratianu, Bdul Carol, Bdul Regina Elisabeta si Bdul Mihai Bravu
SECTORUL 4
Sos Oltenitei (incepand de la intersectia cu Bdul Pieptanari spre Piata Big Berceni)
SECTORUL 5
Piata Constitutiei, Calea Rahovei (de la intersectia cu Bdul Tudor Vladimirescu spre Str. Progresului)
SECTORUL 6
Calea Crangasi (la intersectia cu Bdul Constructorilor si cu Sos. Virtutii), Bdul Iuliu Maniu (la intersectia cu Bdul Vasile Milea), Bdul Timisoara (la intersectia cu Str. Brasov si statiile RATB), Drumul Taberei (la intersectia cu Str. Brasov) si deasupra Pasajului Lujerului (Zona Hypermarketului Cora).
Operatorii au intervenit pe strazile care au permis accesul utilajelor de deszapezire, acolo unde actiunea nu a fost ingreunata de masinile parcate.
Mentionam ca evacuarea zapezii este posibila doar pe timpul noptii si se intervine impreuna cu echipajele Brigazii Rutiere si ale Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.
Operatorii de deszapezire vor actiona si astazi pentru curatarea arterelor secundare (in unele cazuri doar largirea acestora) precum si a statiilor si refugiilor RATB.

528 de persoane in adaposturi sociale

In ceea ce priveste Directia Generala de Asistenta Sociala, si pe parcursul noptii trecute , au continuat eforturile de identificare si adapostire a persoanelor fara adapost. Astfel, un numar de 3 echipe mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala au efectuat monitorizarea la intervale regulate a persoanelor adulte fara adapost care au refuzat adapostirea de la inceputul codului portocaliu in Capitala (un numar de 46 persoane in evidenta).

In cele trei adaposturi municipale se afla in acest moment un numar de 528 de persoane: 13 la Centrul pentru mama si copil, 112 la Adapostul pentru femei, 403 la Adapostul pentru barbati). 76,8% dintre persoanele care au accesat serviciile de adapostire in noaptea de 27-28 ianuarie nu au domiciliul pe raza Capitalei.
DGASMB continua si astazi distributia de ceai cald in urmatoarele puncte:
-str. FOISORULUI, nr.56-58, sector 3,
-str. DRISTORULUI, nr.81-88, sector 3,
- Calea Serban Voda, nr.48, sector 4,
-Strada Maximilian Popper, nr. 17 a, sector 3.
-str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3,
-calea Grivitei, nr.216, sector 1,
-calea Ferentari, nr. 191, sector 5,
-str. Agricultori, nr.105, sector 2,
-Sos. Viilor, nr.44, sector 5.
-str. Mitropolit Filaret, nr.41, sector 4.

Primaria Capitalei a pus la dispozitia cetatenilor un numarul de telefon gratuit - Dispeceratul PMB, 0.800.800.868, la care se pot sesiza urgentele 24 de ore din 24.
 

×
Subiecte în articol: dezapezire utilaje polei zăpadă