x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: Factura la întreţinere va rămâne la fel ca în 2009

Bucureşti: Factura la întreţinere va rămâne la fel ca în 2009

de Monica Andrei Capatos    |    12 Feb 2010   •   00:00

Bucureştenii nu vor plăti mai mult pentru facturile la întreţinere, gropile apărute în urma deszăpezirii vor fi asfaltate, iar în 2011 ninsoarea nu va mai crea probleme atât de mari cetăţenilor, au fost doar câteva dintre promisiunile făcute de primarul general Sorin Oprescu.



În legătură cu milioanele de euro pe care firmele de salubritate le-au încasat până acum pentru curăţarea străzilor de zăpadă, edilul a precizat că sumele ar fi mult mai mici, promiţând că va face publice facturile. Ceea ce nu a luat în calcul Oprescu a fost faptul că cel puţin cifrele prezentate de Jurnalul Naţional au fost obţinute oficial de la instituţiile implicate în această activitate. Astfel, pentru lunile noiembrie şi decembrie, primăriile de sector au dat aproximativ şase milioane de euro pentru deszăpezire.

Dacă păstrăm proporţiile şi luăm în calcul şi ianuarie şi februarie, putem spune că s-au cheltuit cel puţin 12 milioane de euro. El a promis că în 2011 serviciile vor fi mult mai bune, luând probabil în calcul faptul că anul acesta va fi organizată o licitaţie la Primăria Capitalei pentru salubritazarea şi deszăpezirea oraşului. Revenind la subiectul legat de plata întreţinerii, edilul-şef a declarat că facturile la întreţinere nu vor fi mai mari decât în 2009.

"Consumul e mai mic cu 10% decât în luna ianuarie a anului trecut. Facturile n-au cum să fie mai mari", a precizat Oprescu. Gropile din carosabil a fost o altă temă despre care Sorin Oprescu a vrut să-şi spună ieri punctul de vedere. " Sunt cu minţile pe capul meu şi ştiu că n-am înnebunit, toate gropile vor fi astupate. Mai rămâne problema străzilor secundare pe care n-am cum să le rezolv pe toate deocamdată", a mai afirmat primarul general.

×
Subiecte în articol: observator