x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: Încep înscrierile la grădiniţe

Bucureşti: Încep înscrierile la grădiniţe

de Eugenia Mihalcea    |    14 Mai 2009   •   00:00

Bucureştenii care au copii de grădiniţă se pot prezenta, începând de mâine dimineaţă, pentru a-şi înscrie micuţii. În urmă cu câteva zile, inspectorul general şcolar al Capitalei, Mihaela Florescu, anunţa că pentru anul şcolar 2009-2010, există un deficit de circa 7.000 de locuri în grădiniţe, în special în cartierele Militari, Drumul Taberei, Berceni, Iancului, Obor, Dorobanţi, Panduri.



"În ultimii ani s-au făcut progrese simţitoare şi eforturi remarcabile din partea administraţiilor locale pentru creşterea numărului de locuri. Cu toate acestea, nu stăm încă pe roze, existând un deficit de 6.000-7.000 de locuri. Avem alternativa învăţământului privat şi, de asemenea, promisiunea autorităţilor locale pentru finalizarea a aproape 2.000 de locuri prin construcţii noi şi extinderi, care s-ar putea încheia în anul şcolar 2009-2010", a declarat Mihaela Florescu.

Aceasta a precizat că, în Capitală, cele mai mari probleme privind cuprinderea copiilor în grădiniţe sunt în Militari, Drumul Taberei (sector 6), Apărătorii Patriei-Berceni, Tineretului (sector 4), Obor, Iancului (sector 2), Dorobanţi, Floreasca (sector 1), Panduri, 13 Septembrie (sector 5). Florescu a mai precizat că există şi un deficit de o mie de educatoare, însă a adăugat că problema ar putea fi rezolvată.

Înscrierile au loc în perioada 15 mai-1 iunie, iar fiecare unitate de învăţământ are obligaţia să afişeze zilnic numărul copiilor înscrişi. În perioada 1-5 iunie, cererile vor fi discutate şi aprobate în Consiliul de administraţie al grădiniţei, iar până la 8 iunie vor fi anunţate cererile aprobate şi cele respinse. Părinţii copiilor cu cereri neaprobate au posibilitatea să opteze pentru înscrierea în alte grădiniţe în limita locurilor diponibile, până la 15 septembrie. În învăţământul de stat bucureştean sunt 184 de grădiniţe, iar în cel particular, 128.

×
Subiecte în articol: scoala