x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator București. Începe festivalul eXplore

București. Începe festivalul eXplore

24 Sep 2017   •   13:13
București. Începe festivalul eXplore

 Cea de-a 12-ediţie a "eXplore festival - Bucharest International Contemporary Dance & Performance Festival", cel mai important eveniment de gen din România şi Estul Europei începe duminică, la Muzeul Naţional de Artă al României, printr-un performance susţinut de artistul francez Francois Chaignaud. 

Festivalul eXplore se va desfăşura la Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Literaturii Române şi WASP - Working Art Space & Production, în perioada 24 septembrie - 14 octombrie, evenimente speciale urmând să aibă loc şi în lunile octombrie şi noiembrie 2017, în Iaşi şi Arad. 

"Artişti de performance şi dans contemporan din opt ţări şi naţionalităţi diferite au răspuns 'prezent' apelului pentru acţiune în acest an.(...) Conceput ca o platformă de reflecţie şi dezbatere artistică a celor mai recente problematici şi direcţii contemporane, eXplore festival este recunoscut ca un festival inovator, care prezintă publicului din România unii dintre cei mai importanţi creatori internaţionali ai momentului - repere coregrafice pentru dansul contemporan, dar şi artişti care propun formate transdisciplinare, ce depăşesc graniţele dintre mai multe domenii de creaţie artistică, aducând în atenţia publicului subiecte importante ale societăţii contemporane. (...) Totodată, eXplore festival stimulează şi susţine creaţia tinerilor artişti din domeniu, prin activităţi de producţie, prezentare, workshop-uri, dezbateri, conferinţe, şi filme de dans", anunţă organizatorii. 

Ediţia din acest an se bucură de prezenţa la Bucureşti, pentru a treia oară în cadrul festivalului, a companiei belgiene Ultima Vez. 

Spectacolul conceput de Wim Vandekeybus 'In Spite of Wishing and Wanting' va fi prezentat miercuri, de la ora 20,00, la Teatrul Naţional 'I.L. Caragiale, Sala Studio. Artiştii francezi François Chaignaud ('Dumy Moyi'), David Wahl ('Histoire Spirituelle de la danse') şi Aurélie Charon, Caroline Gillet, Amelie Bonnin ('RADIO Live') vor avea performance-uri în cadrul eXplore festival #12, graţie colaborării cu Institutul Francez Bucureşti, prin programul France Danse. 

De asemenea, Sergiu Matiş, cunoscut artist român ce performează la Berlin, va prezenta luni, de la ora 19,00 la TNB, Sala Atelier 'Neverendings', un spectacol ce punctează importanţa Revoluţiei Bolşevice din octombrie 1917. Spectacolul nu sărbătoreşte nici victoria, nici eşecul revoluţiei, ci e doar o platformă pentru a reflecta asupra imposibilităţii de a spera la o lume mai bună în timpul prezent, arată organizatorii. 

Evenimentul este organizat de Asociaţia 4Culture şi WASP Studios. Biletele pot fi cumpărate de pe Mystage.ro, Eventbook.ro şi de la casa de bilete a TNB.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: eXplore festival bucuresti