x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Scandal in Alianta pe concesionarea de terenuri

Bucuresti - Scandal in Alianta pe concesionarea de terenuri

10 Mar 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Consilierii generali ai Capitalei au devenit fanii concesionarilor de terenuri. Ei incearca sa recupereze afacerile pe care le-au pierdut in perioada lui Basescu.
MONICA C. ANDREI

INTERESE DIFERITE. Ieri dupa-amiaza, consilierii Aliantei s-au certat pe tema concesionarilor de terenuri
Concesionarea de terenuri a fost un subiect mult discutat in perioada in care Traian Basescu era primar general al Capitalei. Actualul presedinte nu era de acord cu acest lucru, fapt pentru care pe ordinea de zi a sedintelor de consiliu nu erau trecute proiecte de hotarari referitoare la concesionari de terenuri. Insa vremea aceea a apus, iar consilierii au inceput sa-si faca de cap. Ieri, subiectele propuse spre discutare in sedinta Consiliului General s-au axat in proportie de 80% pe concesionarea de terenuri. Se putea vedea de la o posta ca interesele erau mari. Din acest motiv, consilierii generali ai Aliantei D.A. s-au certat ca la usa cortului inainte de a incepe sedinta.

AMANARI. Pentru ca n-au reusit sa cada la pace, unele hotarari au fost amanate. Astfel, proiectul de hotarare privind schimbul de teren intre Muncipalitate si familia Lincaru, cea care a provocat scandalul legat de Parcul Bordei, a fost amanat. Era vorba de un teren de 1.843 de metri patrati din Calea Grivitei, nr. 82-86, care apartinea domeniului privat al Primariei Capitalei si care urma sa intre in posesia fratilor Lincaru pe motiv ca acestia aveau un teren in Satul Francez, pe care nu puteau sa-l foloseasca, fiind in administrarea Primariei Capitalei. In urma cu un an, familia Lincaru a mai facut un schimb avantajos cu Primaria Capitalei, primind atunci un spatiu verde din Parcul Bordei.

HAOS. Nici hotararea privind un teren situat in Strada Dumitru Brumarescu nr. 9, Sector 4, in suprafata de 12.600 mp catre SC Amenajarea Domeniului Public si Privat, o societate particulara, nu a trecut. Motivul invocat era amplasarea unei rampe intermediare de sortat si reciclat gunoaie. Cum este posibil ca o groapa de gunoaie sa se amplaseze in mijlocul Bucurestiului? Este o intrebare pe care consilierii generali probabil au ignorat-o. In rest, sedinta de consiliu a fost un haos total, viceprimarul Orban, reusind performanta sa le dicteze practic consilierilor aliantei cum sa voteze.

×
Subiecte în articol: observator