x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BUCUREŞTI - Semafoarele inteligente, pe val

BUCUREŞTI - Semafoarele inteligente, pe val

05 Noi 2008   •   00:00

Şapte semafoare inteligente, în cadrul proiectului “Sistemul de Management al Traficului”, vor funcţiona din 10 noiembrie.



Este vorba despre instalaţiile de semaforizare în intersecţii şi la trecerile de pietoni de pe Şoseaua Kiseleff – spre terminalului liniei de tramvai 41, Şoseaua Kiseleff intersecţie cu Strada Premio Nebiolo, Şoseaua Kiseleff intersecţie cu Docenţilor, Şoseaua Kiseleff intersecţie cu Monetăriei, Calea Victoriei intersecţie cu C.A. Rosetti, Bulevardul Mircea Vodă intersecţie cu Sfânta Vineri şi Bulevardul Dimitrie Cantemir intersecţie cu Strada Drumea Rădulescu.

TIMPI REGLAŢI DE COMPUTER
Primăria Capitalei a inaugurat în luna mai Centrul de control al sistemului de management al traficului, parte a planului general de fluidizare a circulaţiei în Bucureşti. Sistemul funcţionează în 12 intersecţii situate pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru şi Bălcescu. În prezent, aproximativ 60 de intersecţii sunt în stadiul final de implementare, iar lucrările de instalare se desfăşoară în peste 90. Centrul vizualizează intersecţiile cu sistem adaptiv în perimetrul inelului central al oraşului, pe axa nord-sud cuprinsă între Casa Presei Libere – Arcul de Triumf - Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Universitate – Piaţa Unirii – Şincai, pe bulevardul Carol – Regina Elisabeta – Operă, Decebal – Unirii – Libertăţii.

Semafoarele inteligente au sarcina să regleze timpii de semafor printr-un calculator. Fiecare intersecţie va şti să dea prioritate vehiculelor care sunt în întârziere şi va da mai puţină prioritate celor care sunt în avans. Transportul public va avea prioritate. Valoarea proiectului este de peste 18 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator intersecţie