x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Strazi "capitaliste", din Epoca de piatra!

Bucuresti - Strazi "capitaliste", din Epoca de piatra!

de Mara Raducanu    |    02 Mar 2007   •   00:00

Conform Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, de la inceputul acestui an, pe Bd. Aviatorilor, in virajul din zona accesului catre Restaurantul Pescarus, au avut loc 25 de accidente rutiere, in care o persoana a decedat si s-au inregistrat mari pagube materiale.

JURNALUL FOTO
PAVAJ. Piatra cubica din plin
Conform Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, de la inceputul acestui an, pe Bd. Aviatorilor, in virajul din zona accesului catre Restaurantul Pescarus, au avut loc 25 de accidente rutiere, in care o persoana a decedat si s-au inregistrat mari pagube materiale. Si asta deoarece in anul 2007 (incredibil, dar adevarat!), in conditiile in care Romania a devenit membra UE, in doua zone importante ale Capitalei - Bd. Aviatorilor si Bd. Beijing - nu avem inca sosele asfaltate, carosabilul cu pavaj din piatra cubica devenind principalul "dusman" al soferilor.

MASURI. Accidentul rutier soldat cu moartea unei persoane, ce a avut loc miercuri noapte, in jurul orei 22:30, pe Bd. Beijing, dinspre Bdul Nicolae Caramfil catre Pta Aviatorilor, nu face decat sa confirme pericolul unei zone ce pune reale probleme atat conducatorilor auto, cat si celorlalti participanti la trafic. Pentru indepartarea acestor riscuri, Brigada de Politie Rutiera a sustinut in Comisia Tehnica de Circulatie un proiect de reorganizare in zona mentionata. Initiativa, deloc rea, prevede realizarea unei insule centrale cu rol de giratie ce ajuta la micsorarea vitezei in zona, in organizarea traficului cu parcari laterale si benzi de circulatie. Desi la capitolul teorie stam bine, practica ne cam omoara, deoarece demarat de anul trecut, proiectul se afla inca in faza de avizare. Pana cand vom avea si noi strazi europene, politia recomanda soferilor sa reduca viteza de deplasare pe partea carosabila cu pavaj din piatra cubica, in special cand acesta este umed din cauza precipitatiilor.

×
Subiecte în articol: observator