x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bulevardul Aviatorilor a fost refăcut după 30 de ani

Bulevardul Aviatorilor a fost refăcut după 30 de ani

de Monica Andrei Capatos    |    03 Noi 2010   •   00:00

O parte dintre lucrările edilitare din Capitală începute fie în 2009, fie anul acesta au fost finalizate sau vor fi gata în scurt timp. Un exemplu este străpungerea Bulevardului 1 Mai - fost Compozitorilor, care ar putea fi terminat în câteva săptămâni, deşi termenul era martie 2011. După ce totul va fi gata, pe timpul nopţii, cetăţenii care locuiesc în zonă vor putea folosi această străpungere pentru a-şi parca maşinile, dar în timpul zilei aceştia vor fi nevoiţi să şi le mute, pentru a permite desfăşurarea circulaţiei în condiţii optime. Valoarea investiţiei ce aparţine municipalităţii este de 7.313.000 lei.

În acest week-end, alte două artere importante ale Capitalei au fost redate circulaţiei. Primarul general, Sorin Oprescu, a făcut recepţia lucrărilor de pe bulevardele Aviatorilor şi Constantin Prezan. "E o mare mulţumire că zona aceasta, în care nu s-a mai intervenit de foarte mult timp, şi-a găsit rezolvarea. Zona Aviatorilor n-a mai fost reparată de 30 de ani. Din anul 2000 se tot discuta la Primărie despre asta. Au mai rămas de terminat bretelele, care, aşa cum s-a stabilit, vor fi refăcute cu piatră cubică, în măsura în care ne va permite vremea, chiar în acest an.

Restul de piatră cubică va merge în Piaţa Charles de Gaulle de îndată ce se vor finaliza lucrările la parcarea subterană care se va face acolo. De asemenea, o parte din piatra cubică va fi montată şi în Centrul Istoric", a spus Oprescu. La începutul lunii iunie, municipalitatea a obţinut acordul de principiu de la Ministerul Culturii pentru a turna mixtura asfaltică pe Bulevardul Aviatorilor-Piaţa Charles de Gaulle-Mircea Eliade-Constantin Prezan. Reabilitarea Pasajului Lujerului, un alt proiect edilitar, a fost terminată săptămâna trecută. Pentru reducerea timpului de execuţie s-a propus încă de la început închiderea unui fir de circulaţie în interiorul pasajului.

×
Subiecte în articol: observator