x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bulgaria introduce ghiseu unic la frontiera

Bulgaria introduce ghiseu unic la frontiera

05 Iun 2004   •   00:00

Pana la jumatatea anului viitor, Bulgaria va introduce efectuarea la un ghiseu unic a tuturor operatiunilor necesare la tranzitarea punctelor de frontiera, masura prevazuta in normele de accelerare a tranzitului la granite.

Decizia a fost aprobata joi de Guvernul bulgar, potrivit cotidianului Mediapool, citat de Rador.
AVANTAJE. Astfel se va reduce de doua-trei ori timpul necesar tranzitarii frontierelor bulgare. De la 1 ianuarie 2005 va fi anulata taxa de dezinfectie profilactica obligatorie, din care, pana in prezent, la bugetul de stat bulgar erau virate intre 6 si 7,5 milioane de euro.

Tot de la 1 ianuarie 2005 va fi eliminata definitiv dezinfectia profilactica obligatorie la granitele cu Grecia si Romania. "Dupa aderarea Bulgariei si Romaniei la UE, acestea vor deveni practic granite interne", a precizat vicepremierul Nikolai Vasilev. De asemenea, tot de la 1 ianuarie 2005 vor fi eliminate taxele pentru tirurile turcesti care efectueaza transporturi internationale. Tot pentru a crea o imagine mai buna, la punctele de trecere a frontierei bulgare vor fi arborate steagul national si alte simboluri ale statului bulgar, precum si panouri in limba bulgara si in alte limbi de circulatie internationala cuprinzand informatii utile. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: observator