x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BUN VENIT, PRIMĂVARĂ!/Atelierul celui mai frumos gând

BUN VENIT, PRIMĂVARĂ!/Atelierul celui mai frumos gând

de Anca Alexe    |    15 Feb 2009   •   00:00
BUN VENIT, PRIMĂVARĂ!/Atelierul celui mai frumos gând

Fie că e vorba de sărbători tradiţionale sau nu, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" deschide de fiecare dată porţile cadrului său pitoresc.



Dragostea a plutit întotdeauna pe aleile Muzeului Naţional al Satului... Anul acesta, nici sărbătoarea protectorului iubirii nu a fost uitată de români. Cu mic, cu mare, cei care au purtat numele de Valentin, şi nu numai, au păşit ieri pragul muzeului. Aşadar, Valentini, Valentine şi cei născuţi în ziua de 14 februarie au fost oaspeţii de seamă ai Muzeului Satului. Cu buletinul "la vedere", accesul a fost gratuit.

SPECATCOL-SIMBOL. Deşi nu au promis "luna de pe cer", reprezentanţii "micului colţ de rai" au oferit îndrăgostiţilor un nou spectacol-simbol: original, colorat, unic, vesel. Cei prezenţi la eveniment au primit declaraţii de dragoste, mesaje de Sfântul Valentin şi au vizitat atelierul "Celui mai frumos gând".

Şi pentru că dragostea este dulce, ea a fost întreţinută de turtă, miere, ceaiuri, flori şi multă ciocolată. Ritmurile muzicii populare, deja consacrată, au fost de data aceasta îmbinate cu acorduri moderne.

Evenimentul organizat de Muzeul Satului a constituit, totodată, şi un prilej de a celebra sosirea primăverii.

ARMONIA TIMPULUI. Cadrul şi atmosfera de basm au fost completate cu inimioare de turtă dulce, cozonaci, plăcinte, mărţişoare vesele şi alte bunătăţuri. Cântecele primăverii au fost cea mai frumoasă declaraţie de dragoste. Preţ de câteva ore, spectacolul muzical a fost asigurat de: Ansamblul folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza", Câmpina, Grupul vocal "Mlădiţe câmpinene", Rebeca Simion, Vasi Cărăbuţ, Valentin Crăciunescu, Maria Ciungu, Alexandru Pătraşcu, Elena Santamaria, Elena Comăneci, Alina Sârbu, Nicuşor Ioniţă. Armoniile clasice au fost reprezentate de Orchestra Naţională Radio: Andrei Adrian Drăgoescu (vioară) şi Andrei Teodoru (clarinet). Recitalul "Primăvara în sunet de nai" susţinut de Nicolae Voiculeţ a fost unul dintre cele mai aşteptate momente de către public.

Şi pentru a convinge că într-adevăr "dragostea e peste tot", Muzeul Naţional al Satului lansează o nouă invitaţie: "duminică, 22 februarie, să petrecem de Dragobete!".

×
Subiecte în articol: observator