x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Burleanu aduce războaiele politice în fotbal

Burleanu aduce războaiele politice în fotbal

de Mihai Igirosanu    |    07 Apr 2014   •   15:38
Burleanu aduce războaiele politice în fotbal
Sursa foto: ALEXANDRU HOJDA/Mediafax Foto
Invocând un regulament haotic şi mânat de interese politice, preşedintele invalidat al FRF vrea să interzică promovarea CS U Craiova

Deşi nu este încă validat de către judecători, preşedintele ales legal sau nu pe data de 5 martie în fruntea FRF, Răzvan Burleanu pare să-şi folosească actuala funcţie pentru a duce războaie cu substrat politic, specifice lumii din care a apărut în fotbal. În lipsa altor măsuri concrete sau utile, politrucul teleportat în fotbalul românesc din subordinea directă sau indirectă a preşedintelui Traian Băsescu vrea să interzică promovarea echipei CS U Craiova, club înfiinţat de primarul Băniei, Olguţa Vasilescu. Coincidenţă sau nu, edilul din Cetatea Băniei face parte din Partidul Social Democrat, entitate cu care, până de curând, Răzvan Burleanu era adversar politic.

Regulament “la două capete”


Invocând un regulament actual, care interzice promovarea cluburilor afiliate doar cu regim provizoriu şi care nu au împlinit trei ani ca membru al FRF, dar şI nişte contestaţii răspândite pe la diferite foruri de către Adrian Mititelu, patronului falit al FC “U” Craiova, Burleanu şi echipa sa încă nevalidată de la conducerea FRF face totul pentru a interzice accederea în Liga 1 a echipei înfiinţate de Primăria Craiova. “Situaţia lui CSU Craiova este foarte delicată. Federaţia va reanaliza acest caz şi vom lua o decizie cât de curând. Oricum, în fotbal trebuie ca principiile şi regulile de bază să fie respectate cu sfinţenie de către toate cluburile, altfel riscăm să avem mari probleme cu forurile europene. Eu mi-am propus să fac dreptate şi să apăr integritatea şi regulile competiţiei. Toate cluburile trebuie să aibă drepturi şi obligaţii egale. Numai aşa putem progresa”, a fost reacţia lipsită de elemente concrete ale lui Burleanu. Cu prilejul vizitelor pe care le-a făcut în ultimul timp, preşedintele nevalidat al FRF se pare că ar fi depus şI câteva documente către UEFA, iar acum se aşteaptă un răspuns al forului continental în acest caz.

Tentative de “îmblânzire” a presei?

Burleanu a susţinut ieri o conferinţă de presă la Casa Fotbalului, însă fără să anunţe nimic concret după o lună petrecută în fruntea FRF. Singura noutate anunţată de cel care urmează sau nu să fie validat de judecători ca preşedinte al FRF este aceea că Federaţia a semnat un contract cu compania InStat, cea care analizează parametrii tehnico-tactici ai jucătorilor pentru postul DigiSport şI pentru câteva cluburi din Liga 1. Mai mult ca sigur, aspectul este strâns legat de sosirea la Federaţie a jurnalistului Gazetei Sporturilor şI DigiSport, Andrei Vochin, angajat de Burleanu la Direcţia de Comunicare şI ca un fel de consilier. De altfel, alţi trei ziarişti ai Gazetei au primit posturi în cadrul noii organigrame a FRF, în aceleaşi departament. Gabriel Berceanu va fi şef, iar lângă el vor activa Gabriel Safta şI George Ştucan. De precizat doar că Gazeta Sporturilor este cotidianul care la sfârşitul lunii februarie a publicat o anchetă care scotea la iveală nişte afaceri dubioase pe care preşedintele încă nevalidat al FRF le-ar fi făcut cu câteva terenuri de mini-fotbal. Curios sau nu, la puţin timp, patru jurnalişti ai cotidianului au fost angajaţi la Federaţie, iar unul dintre aceştia, Andrei Vochin, este şi colaborator permanent al postului DigiSport.

×
Subiecte în articol: burleanu politica fotbal