x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Burse şi tabere gratuite pentru tinerii moldoveni

Burse şi tabere gratuite pentru tinerii moldoveni

de Eugenia Mihalcea    |    16 Apr 2009   •   00:00

Tinerii din Republica Moldova vor fi sprijiniţi de statul român prin burse de studiu şi tabere gratuite în ţara noastră, conform ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.



Ministrul a precizat că, în cadrul programului derulat de Ministerul Tineretului pentru diaspora, tinerii moldoveni vor beneficia de 1.500 din cele 2.000 de locuri în taberele gratuite.

De asemenea, Iacob Ridzi a prezentat şi bursele de studii rezervate tinerilor din Republica Moldova. "Credem că tinerii moldoveni trebuie să aibă educaţie în limba maternă şi este datoria noastră să-i susţinem", a declarat Ridzi.

Astfel, în perioada 2009-2010, vor fi acordate 1.050 de burse pentru studii preuniversitare, 1.170 de burse pentru licenţă, 353 pentru masterat, 40 de doctorat şi 137 de burse pentru rezidenţiat.

"Avem un program comunitar, «Tineret în acţiune», care are mai multe componente la care pot avea acces şi tinerii moldoveni, cum ar fi proiectele pentru democraţia şi axa de cooperare cu ţările din vecinătatea UE. Avem alocate 4,7 milioane de euro, bani pe care îi vom absorbi tocmai pentru a veni în sprijinul tinerilor moldoveni şi români", a completat ministrul.

Ministerul Tineretului va organiza stagii în Parlamentul European special pentru aceşti tineri, iar Iacob Ridzi a avut deja discuţii cu europarlamentari români care vor accepta în birourile lor de la Bruxelles cetăţeni din Republica Moldova.

×
Subiecte în articol: observator