x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bust al lui Sergiu Nicolaescu, la Târgu Jiu. Localnicii spun că sculptura nu seamănă cu regizorul

Bust al lui Sergiu Nicolaescu, la Târgu Jiu. Localnicii spun că sculptura nu seamănă cu regizorul

de Mediafax    |    06 Dec 2013   •   15:51
Bust al lui Sergiu Nicolaescu, la Târgu Jiu. Localnicii spun că sculptura nu seamănă cu regizorul
Sursa foto: gazetadesud.ro

Un bust din bronz al lui Sergiu Nicolaescu a fost realizat şi expus, vineri, la Târgu Jiu, în apropierea cinematografului care poartă numele actorului şi regizorului, mulţi localnici susţinând însă că sculptura nu seamănă cu artistul.

Bustul a fost realizat de către sculptorul craiovean Rodion Gheorghiţă, acesta declarând, la inaugurarea operei sale, că s-a folosit de fotografii din tinereţea lui Sergiu Nicolaescu, fapt care ar explica diferenţele de fizionomie.

"Toate pozele de care m-am folosit sunt un cumul de expresii ale dânsului şi am căutat să-i redau postura de forţă din perioada de maturitate, nu au legătură cu vârsta înaintată a dumnealui", a explicat Rodion Gheorghiţă.

Soţia regretatului regizor, Dana Nicolaescu, a fost prezentă la eveniment, dar a refuzat să comenteze cu privire la aspectul bustului maestrului, ea fiind întrebată şi despre faptul că sora lui Sergiu Nicolaescu nu a fost invitată la Târgu Jiu, deşi aceasta declarase în presă că dorea să participe la inaugurarea bustului fratelui său.

"Cu atât mai mult nu comentez”, a menţionat Dana Nicolaescu.

Soţia lui Sergiu Nicolaescu a stat puţin timp în preajma bustului lui Sergiu Nicolaescu, părăsind repede zona.

Mai multe persoane participante la dezvelirea bustului, în special localnici aflaţi în trecere, au declarat că dacă pe soclul operei nu ar scrie numele lui Sergiu Nicolaescu nu şi-ar da seama că este vorba despre marele regizor şi actor.

"Norocul meu a fost că scrie acolo pe placă, pentru că altfel mă gândeam la vreun poet, vreun cântăreţ ceva. Nu aduce cu Sergiu decât aşa, de departe. Bine că au făcut-o, dar bine era şi dacă semăna cu cel căreia îi este dedicată", a declarat unul dintre localnicii aflaţi în trecere pe lângă bust în momentul inaugurării.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a lipsit de la eveniment, municipalitatea fiind reprezentată de cei doi viceprimari ai oraşului, precum şi de consilieri locali.

Dezvelirea bustului a fost făcută la un an după ce Sergiu Nicolaescu a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu, artistul fiind născut şi crescut aici în primii ani ai copilăriei. Pe 6 noiembrie 2012, Sergiu Nicolaescu a participat şi la inaugurarea singurului cinematograf din Târgu Jiu, care a fost modernizat complet şi care îi poartă numele.

Cinematograful a rulat vineri, în memoria lui Sergiu Nicolaescu, doar filme regizate de acesta, intrarea fiind liberă, la fel cum s-a întâmplat şi în urmă cu un an. Filme ale regizorului vor mai fi difuzate gratuit pe 3 ianuarie, când se va împlini un an de zile de la trecerea în nefiinţă a acestuia.

×