x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bustul lui George Enescu, inaugurat in Bucuresti

Bustul lui George Enescu, inaugurat in Bucuresti

01 Sep 2013   •   23:33
Bustul lui George Enescu, inaugurat in Bucuresti

 Primarul General, Sorin Oprescu, a participat la ceremonia de inaugurare a monumentului de for public, George Enescu. Monumentul a fost donat Municipalitatii de familia sculptorului Constantin Baraschi si amplasat la intersectia strazilor George Enescu - bulevardul Gheorghe Magheru. Alaturi de Primarul General, la eveniment au fost prezenti reprezentanti ai corpului diplomatic, academicieni, lideri de opinie si reprezentanti ai societatii civile.

Inaugurarea statuii marelui compozitor in Capitala vine in contextul deschiderii oficiale a Festivalului International “George Enescu", cel mai puternic simbol cultural al Bucurestilor si al Romaniei, ajuns la cea de-a XXI-a editie.

"Suntem datori sa intoarcem privirea cetatenilor spre opera artistica! Inarmati cu aceasta nobila misiune, am pornit pe drumul anevoios al recuperarii pentru Bucuresti a acestui monument. Si cum orice obstacol are în el bucuria omului care-l va depasi, am staruit si am reusit sa obtinem si sa legalizam aceasta generoasa donatie din partea familiei marelui nostru sculptor, si indeosebi a fiicei sale, distinsei doamne YOANA BARASCHI, careia tin sa-i multumesc in mod deosebit, atat eu personal, cat mai ales în numele cetatenilor Capitalei", a declarat Sorin Oprescu.

Edilul le-a urat bun venit celor 3,000 de artisti straini, precum si celor 20.000 de turisti din afara Romaniei. „Este o onoare sa-i gazduim, ne bucuram ca ne viziteaza orasul si speram sa revina cu mare placere”, a incheiat Sorin Oprescu.

×