x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Busuioc, vilă pe banii statului

Busuioc, vilă pe banii statului

de Gabriela Mladin    |    07 Mai 2008   •   00:00

INSPECTOR GUVERNAMENTAL, STRĂMUTAT DE LUX
Fostul inspector guvernamental Alexandru Busuioc a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni în dosarul "strămutaţilor de lux". Busuioc este acuzat că, prin intermediul mai multor falsuri şi profitînd de funcţia sa, a beneficiat de o vilă construită în centrul Craiovei din banii companiei miniere.



INSPECTOR GUVERNAMENTAL, STRĂMUTAT DE LUX
Fostul inspector guvernamental Alexandru Busuioc a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni în dosarul "strămutaţilor de lux". Busuioc este acuzat că, prin intermediul mai multor falsuri şi profitînd de funcţia sa, a beneficiat de o vilă construită în centrul Craiovei din banii companiei miniere. Alexandru Busuioc lucrează acum ca înalt funcţionar în actualul Guvern şi este trimis în judecată alături de un arhitect din Craiova, Marius Exacustodian Hanţiu-Oroveanu, şi un director al Exploatării Miniere Roşia, Dumitru Albulescu, pentru mai multe fapte de corupţie.

Procurorii gorjeni susţin că Busuioc, în calitate de inspector guvernamental, a determinat mai mulţi funcţionari ai Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia şi funcţionari ai Institutului de Proiectări din Craiova să întocmească în fals mai multe documente pentru a beneficia de reconstrucţia unei vile din banii statului.

Pe modelul deja cunoscut al strămutărilor de lux, înaltul funcţionar a cerut ca în schimbul unei case bătrîneşti dintr-o zonă de exploatare a cărbunelui din Gorj să-i fie reconstruită o vilă în Craiova. Deşi deţinea doar 117 mp, compania minieră i-a construit o vilă de 705 mp, fără ca Busuioc să suporte vreo diferenţă.

Pentru aprobarea construcţiei, arhitectul şi directorul exploatării au fost determinaţi, după cum susţin procurorii, de către Alexandru Busuioc, care deţinea şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Institutului de Proiectări din Craiova, să întocmească în fals toată documentaţia. Toţi au fost trimişi în judecată pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la toate infracţiunile amintite, stabilindu-se un prejudiciu adus companiei miniere de peste 13 miliarde de lei vechi.

×
Subiecte în articol: observator busuioc