x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buzău: Incendiu de pădure şi vegetaţie uscată la Nehoiu; acţionează peste 60 de pompieri, jandarmi şi voluntari

Buzău: Incendiu de pădure şi vegetaţie uscată la Nehoiu; acţionează peste 60 de pompieri, jandarmi şi voluntari

11 Mar 2019   •   22:25
Buzău: Incendiu de pădure şi vegetaţie uscată la Nehoiu; acţionează peste 60 de pompieri, jandarmi şi voluntari

Un incendiu de pădure şi vegetaţie uscată a izbucnit luni seara în satul Păltineni, oraşul Nehoiu, alături de cei 30 de pompieri fiind dislocaţi 15 jandarmi şi peste 20 de voluntari.

Potrivit ISU Buzău, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ patru hectare de litieră pădure mixtă foioase şi conifere, precum şi la circa 10 hectare de vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş.

"La faţa locului acţionează peste 30 de pompieri cu o autospecială de stingere şi trei autospeciale de transport efective, operaţiunea fiind coordonată de Grupa Operativă a ISU Buzău. În sprijinul forţelor profesioniste au fost dislocaţi la faţa locului şi 15 jandarmi din cadrul IJJ Buzău, precum şi peste 20 de voluntari din cadrul SVSU Nehoiu, intervenţia este una dificilă, flăcările propagându-se cu repeziciune din cauza vântului puternic. În funcţie de dinamica intervenţiei se vor suplimenta efectivele cu personalul care asigură permanenţa", a precizat sursa citată.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: buzău incendiu pompieri