x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAB judecă un nou termen în dosarul în care Radu Mazăre este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri

CAB judecă un nou termen în dosarul în care Radu Mazăre este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri

16 Sep 2014   •   10:02
CAB judecă un nou termen în dosarul în care Radu Mazăre este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti judecă astăzi dosarul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri. La ultimul termen al procesului, mai mulţi avocaţi au cerut amânarea dosarului pe motiv că nu au luat la cunoştinţă de obiecţiunile ridicate de DNA faţă de raportul de expertiză.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Potrivit unui comunicat al procurorilor DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţei: primarul Radu Mazăre, actualul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, directorul Direcţiei Administraţie Publică, Constantin Racu, directorul Direcţiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron şi consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu.

Procurorii îi acuză pe cei nouă de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.


×