x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caii din Letea duşi la abator, dar salvaţi de ONG-uri şi poliţie, se întorc în Deltă

Caii din Letea duşi la abator, dar salvaţi de ONG-uri şi poliţie, se întorc în Deltă

07 Oct 2011   •   07:40
Caii din Letea duşi la abator, dar salvaţi de ONG-uri şi poliţie, se întorc în Deltă

Ultimii 19 cai ramasi la ferma din Urleasca, judetul Braila, vor fi dusi in tarcul amenajat la Cardon, comuna CA Rosetti. Animalele au fost salvate in luna mai de Vier Pfoten si Politie, atunci cand erau transportate de la Letea catre abator.

Cei 17 cai adulti si doi manji se vor alatura celor 22 de cai salbatici transferati deja la Letea, la sfarsitul lunii august. Camionul va ajunge maine, la ora 9:00, in portul localitatii Nufarul, din judetul Tulcea, de unde vor fi incarcati pe o nava de transport fluvial. In jurul orei 15:00, caii vor ajunge la Sulina si, ulterior, la Cardon, anunta Mediafax.

Vier Pfoten a obtinut, cu sprijinul localnicilor si al autoritatilor, toate pasapoartele cailor si documentele necesare transferului. In prezent, Fundatia Vier Pfoten este in mod oficial proprietarul tuturor cailor salvati.

"In tarcul de la Cardon a fost gazduit si manzul Stelica, ramas singur la Letea dupa transportul ilegal din luna mai. Acesta fusese ranit si traumatizat atunci cand caii adulti si manjii au fost separati, inainte de a fi incarcati in camionul ce trebuia sa-i duca la abator. Manzul a fost gasit de copii si adapostit intr-un grajd, unde a fost hranit necorespunzator. Stelica este acum in grija Vier Pfoten si primeste tratament si o dieta speciala, care urmeaza sa fie continuate pana la completa lui reabilitare. Manzul si-a revenit spectaculos si, pentru prima data in viata lui, a fost capabil sa stea in picioare singur si sa fuga pe distante scurte", mai spune fundatia.

Vier Pfoten afirma ca a inceput inca de luna trecuta sa aduca provizii de hrana destinate tuturor cailor salbatici din Grindul Letea. Primul transport a cuprins 90 de tone de lucerna si va fi urmat de inca doua livrari, care vor ajuta animalele sa supravietuiasca in conditiile climatice aspre din timpul iernii, fara a afecta ecosistemul padurii protejate.

×