x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câinii de la Pelinu au nevoie de ajutor!

Câinii de la Pelinu au nevoie de ajutor!

de Sorin Anghel    |    08 Feb 2012   •   15:14
Câinii de la Pelinu au nevoie de ajutor!

Situatie tragica in Baragan. Adapostul de caini din satul Pelinu, comuna Dor Marunt – Calarasi este inzapezit. Mai grav este ca acoperisul cladirii a cazut sub greutatea zapezii sI mai multe animale au murit. Situatia este cat se poate de grava.

"De patru zile, la Dor Marunt, Dalga sI Pelinu nu avem curent electric. Echipele de interventie nu pot ajunge la noi din cauza faptului ca toate drumurile sunt inzapezite. In Dor Marunt, stratul de zapada masoara are trei metri grosime. Noi incercam ca maine sa ajungem la adapostul de la Pelinu', a declarat Ion Nitulica, primarul comunei Dor Marunt.

Iulian Iacomi, primarul orasului Lehliu Gara, localitate aflata nu foarte departe de satul Pelinu stie de situatia tragica existenta la adapostul de caini. "Astazi am deszapezit drumurile pe unde am putut pentru ca ambulantele sa poata aduce oamenii la spital. Avem foarte multi oameni care trebuie sa faca dializa. Stiu de problema existenta la Pelinu. Vom incerca in aceasta noapte sa ajungem acolo. Vantul inca sufla foarte tare in zona noastra', a declarat edilul din Lehliu Gara.

Pe internet circula un mesaj pentru salvarea cainilor care au cazut prada nametilor. Marturia unui martor este inspaimantatoare. "Cainii de la Pelinu sunt vlaguiti de povara zapezii si a frigului. Insa mai presus de toate astea, m-a infiorat solidaritatea lor in aceste momente de grea incercare pentru ei. Sa vezi cum isi curata unul altuia ciorchinii de turturi de pe blanita, cum se ling unul pe altul, cum isi impart painea intreaga, este o lectie pentru mine, personal. Si cred ca este o lectie pentru oameni. Ma rog la Dumnezeu asta seara sa le dea putere sa mai treaca peste inca o noapte de groaza.
Desi am fost sambata si duminica, azi cand am intrat in adapost m-am prabusit in genunchi, de neputinta. Este precum manastirea din Mesterul Manole, insa invers: ce curatam ziua, noaptea se ridica la loc. Baietii care sunt acolo nu stiu cat mai rezista. Nu mai am cuvinte, si nu mai am putere. Ma simt si eu la fel de vlaguita ca ei, si imi e ciuda ca stau acum in casa, la caldura. Cred ca doar cei mai puternici caini vor iesi din grozavia asta daca in doua zile nu se potoleste'.

×