x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cale ferată închisă şi sate izolate în Vâlcea în urma precipitaţiilor masive

Cale ferată închisă şi sate izolate în Vâlcea în urma precipitaţiilor masive

de Agerpres    |    14 Mai 2014   •   21:37
Cale ferată închisă şi sate izolate în Vâlcea în urma precipitaţiilor masive

Calea Ferată Băbeni - Berbeşti a fost închisă şi mai multe sate din judeţul Vâlcea au rămas izolate miercuri seara, în urma precipitaţiilor căzute abundent, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

'Am fost informaţi că tronsonul de cale ferată pe ruta Băbeni - Berbeşti - Aluna a fost închis din cauza faptului că deja terasamentul este inundat pe mai multe porţiuni. În comuna Lădeşti, satul Barlui a rămas izolat după ce un pârâu a ieşit din matcă. Acolo sunt câteva probleme de natură medicală, o persoană care necesita transport pentru dializă nu poate beneficia de ambulanţă. În comuna Stroeşti, un drum s-a surpat pe o lungime de 15 m şi o adâncime de 3 m, astfel satul Dianu este acum izolat. Plouă abundent în tot judeţul, iar echipe ale IPJ şi ale altor instituţii se află în stare de alertă', a precizat Tedoresecu.

Potrivit prefectului de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, care s-a deplasat în zona de nord a judeţului, unde este avertizare de cod portocaliu, în mai multe localităţi sunt deja gospodării inundate.

"Avem probleme la Suteşti, Valea Mare şi Laloşu şi în municipiul Drăgăşani, însemnând gospodării inundate, unde echipele ISU au fost deja trimise. Ne aşteptăm ca în zona de nord, cu precădere DN7, pe centura oraşului Călimăneşti, căderile de pietre de pe versanţi ar putea să pericliteze traficul rutier şi feroviar pe ruta Râmnicu Vâlcea - Sibiu. De asemenea, din situaţiile anterioare, ne aşteptăm la probleme pe Valea Oltului, la Cârligu Mic şi pe Valea Lotrului, între Brezoi şi Mălaia", a precizat prefectul de Vâlcea.

În Râmnicu Vâlcea, pasajul rutier Dacia este inundat, iar circulaţia este oprită în zonă. Totodată, s-au luat măsuri şi pentru pasajele rutiere Carol I şi Bogdan Amaru.

Judeţul Vâlcea se află sub avertizare de cod galben şi portocaliu de căderi masive de precipitaţii începând de miercuri până joi seara. 

×
Subiecte în articol: inundatii valcea