x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CALVARUL DE DUPĂ PETRECERE. Circulaţie bară la bară pe DN1 şi Autostrada Soarelui. Ce sunt sfătuiţi şoferii şi care sunt rutele ocolitoare

CALVARUL DE DUPĂ PETRECERE. Circulaţie bară la bară pe DN1 şi Autostrada Soarelui. Ce sunt sfătuiţi şoferii şi care sunt rutele ocolitoare

de Mara Raducanu    |    17 Aug 2014   •   16:15
CALVARUL DE DUPĂ PETRECERE. Circulaţie bară la bară pe DN1 şi Autostrada Soarelui. Ce sunt sfătuiţi şoferii şi care sunt rutele ocolitoare

După câteva zile de distracţie şi de vreme bună, iată că plimbăreţii care revin astăzi  spre Bucureşti se lovesc din nou de aglomeraţia bară la bară şi de ore interminabile petrecute... în trafic. Centrul Infotrafic al IGPR anunţă că în jurul orei 15.00 circulaţia rutieră se desfăşura îngreunat din cauza numărului mare de autovehicule şi a ploii care reduce considerabil viteza de deplasare pe tronsonul Predeal-Sinaia-Comarnic al DN1, pe sensul de mers către Bucureşti, precum şi pe Autostrada Soarelui, sensul dinspre Constanţa spre Capitală.

RUTE OCOLITOARE PE DN1
Poliţiştii rutieri recomandă folosirea rutelor ocolitoare dinspre Braşov pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti, iar dinspre zona Bran-Moieciu prin DN73 Braşov - Valea Mare-Pravăţ, DN72A Stoeneşti - Târgovişte, DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti sau DN73 Braşov - Piteşti, A1 Piteşti - Bucureşti.

RUTE ALTERNATIVE AUTOSTRADA SOARELUI
Rute alternative recomandate pentru revenirea de la Constanţa sunt DN2A Constanţa - Hârşova - Slobozia - DN21 Slobozia - Drajna - A2 Dajna - Bucureşti (sau, în cazul în care este afectată fluenţa traficului pe Autostrada Soarelui, DN2A Constanţa - Hârşova - Slobozia - DN21 Slobozia - Drajna - DN3A Drajna - Lehliu-Gară - DN3 Lehliu-Gară - Fundulea - Bucureşti; DN2A Constanţa - Hârşova - Slobozia - Urziceni - DN2 Urziceni - Bucureşti; sau DN3 Constanţa - Murfatlar - Adamclisi - Ostrov (traversare cu bacul) - Călăraşi - DN21 Călăraşi - Drajna - A2 Drajna - Bucureşti (sau, din municipiul Călăraşi, DN3 Călăraşi - Lehliu-Gară - A2 Lehliu-Gară - Bucureşti).

ATENţIE, VIAŢA ARE PRIORITATE!
Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă sporită, să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor de drum- carosabilul umed- să se angajeze în efectuarea depăşirilor şi a celorlalte manevre în trafic doar după o atentă asigurare, să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice şi să îşi cupleze centurile de siguranţă.

Peste 8700 de sancţiuni în prima zi a minivacanţei de Sfânta Maria
Poliţia Română a aplicat vineri peste 8.700 de de sancţiuni contravenţionale în prima zi a minivacanţei de Sfânta Maria. Poliţiştii au constatat peste 460 de infracţiuni, au prins peste 250 de bănuiţi de infracţiuni şi au aplicat peste 8.700 de sancţiuni contravenţionale. Peste 12.200 de agenţi de poliţie, dintre care 8.187 de la structurile de ordine publică,  1.895 de la rutieră,  802 de la investigaţii criminale, 657 de la Poliţia Transporturi, 205 de la investigarea fraudelor, 114 de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, au constatat 461 de infracţiuni, dintre care 260 în flagrant delict. Dintre acestea, 183 au fost la regimul circulaţiei (80 pentru alcool şi 56 pentru conducere fără permis), 200 au fost de natură judiciară şi 35 de natură economico-financiară.
Poliţiştii au aplicat 8.758 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.107.468 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 149.526 de lei.Dintre acestea, 74 au fost aplicate pentru consum de alcool la volan, 2.617 pentru depăşirea vitezei legale, 82 pentru depăşire neregulamentară, 23 pentru neacordare de prioritate autoturismelor şi 23 pentru neacordare de prioritate pietonilor. Totodată, au fost reţinute 354 de permise de conducere, 104 pentru alcool şi 112 pentru viteză, fiind retrase 96 de certificate de înmatriculare.

×