x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Calvarul întoarcerii spre casă: circulaţie în coloană estimată pe A1, A2 şi DN1. Vezi rutele ocolitoare şi restricţiile în trafic

Calvarul întoarcerii spre casă: circulaţie în coloană estimată pe A1, A2 şi DN1. Vezi rutele ocolitoare şi restricţiile în trafic

de Mara Raducanu    |    15 Aug 2011   •   08:57
Calvarul întoarcerii spre casă: circulaţie în coloană estimată pe A1, A2 şi DN1. Vezi rutele ocolitoare şi restricţiile în trafic

Intrucat sunt estimate aglomerari pe autostrazile A1, A2 si pe D.N.1, pentru prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numarul de echipaje de politie rutiera pregatite sa asigure un dispozitiv rutier flexibil. Astfel, in scopul asigurarii fluentei traficului rutier si, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, peste 3.200 de politistii rutieri vor actiona astazi la nivel national pentru combatere a indisciplinei rutiere, asigurarea fluentei traficului si prevenirea evenimentelor rutiere.

Totodata, incepand cu ora 17.00, politistii rutieri aflati pe autostrada A2 si pe D.N.1 vor fi sprijiniti de un elicoper al Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I, care va monitoriza traficul si va comunica in timp real echipajelor din teren eventualele probleme astfel incat acestea sa fie remediate si sa fie asigurate fluenta si siguranta traficului rutier. Politistii vor folosi aparatura video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, in cadrul actiunilor vor fi utilizate peste 400 de aparate radar, printre care si sistemele de masurare a vitezei de tip 'TRU-CAM', care masoara viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.

Participantii la trafic vor fi informati permanent cu privire la valorile de trafic rutier si eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. “Politia Rutiera actioneza pe principalele artere rutiere pentru prevenirea evenimentelor rutiere si asigurarea fluentei traficului / Politistii le recomanda conducatorilor de vehicule sa circule permanent cu viteza adaptata conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana, iar pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule', se arata in comunicatul Politiei.

RUTE OCOLITOARE SI RESTRICTII IN TRAFIC

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul IGPR pe DN1 Brasov – Bucuresti valorile de trafic vor fi si astazi ridicate, iar in a doua parte a zilei, cand foarte multi automobilisti se vor intoarce in capitala, se va circula in coloana pe raza statiunilor montane, pe sensul catre Ploiesti.

Tinand cont de faptul ca in judetul Brasov se executa lucrari pe tronsonul Predeal – Sacele, iar in zona Timisul de Jos traficul rutier se desfasoara lternativ, pe o banda semaforizat, se recomanda conducatorilor auto sa foloseasca ruta alternativea DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti.

De asemenea, celor care vor porni din zona Bran-Moeciu le este recomandat sa circule pe DN73 Brasov – Pitesti – Autostrada A1 Pitesti – Bucuresti.

In judetul Constanta circulatia se va intensifica mai intai pe DN39, in zona Agigea – Eforie. Apoi, spre dupa-amiaza, este foarte posibil sa se formeze coloane de masini la intrarea in municipiului Cernavoda dinspre Constanta, din cauza devierii traficului de pe DN22C care este inchis pentru lucrari intre kilometrii 0 si 4+100 metri Conducatorii auto care se indreapta catre Bucuresti sunt sfatuiti sa foloseasca urmatoarele rute ocolitoare:

- DN2A Constanta - Harsova – Slobozia, DN21 Slobozia – Drajna, autostrada A2 Drajna – Bucuresti.

  • DN3 Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (unde se traverseaza Dunarea cu bacul) – Calarasi – Lehliu-Gara – autostrada A2 Lehliu-Gara – Bucuresti (sau, din Calarasi, DN21 catre Drajna, autostrada A2 Drajna – Bucuresti.

Avand in vedere ca multi automobilisti care pornesc din partea de sud a litoralului vor circula pe segmentul de autostrada Agigea – Murfatlar, este posibil ca la intersectia cu DN3 (in apropiere de Murfatlar) sa apara probleme de trafic.

Le recomandam, de asemenea, sa circule pe DN3, catre Ostrov, respectiv Calarasi, potrivit Infotrafic. Conducatorii auto care nu doresc sa foloseasca bacul pot evita aglomeratia de pe raza municipiului Cernavoda iesind din DN3 inainte de Ostrov, la Ion Corvin, urmand apoi firul DJ 223 catre Rasova, pana la intersectia cu Autostrada Soarelui.

Tot astazi, sunt instituite restricttii de circulatie pentru autovehiculele destinate transportului rutier de marfuri, pe unele sectoare de autostrazi si drumuri nationale europene (E), in conformitate cu prevederile H.G. nr.1777/2004, cu modificarile ulterioare. Restrictiile se aplica vehiculelor rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, in intervalul orar 6.00-22.00.

×
Subiecte în articol: dn1 a1 a2 trafic aglomerat