x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cămătaru şi leii lui, vedete în presa străină

Cămătaru şi leii lui, vedete în presa străină

de Istvan Deak    |    03 Mar 2013   •   18:38
Cămătaru şi leii lui, vedete în presa străină

Ziare şi site-uri importante din Marea Britanie, Franţa şi SUA au relatat cu lux de amănunte cum au fost transferate la grădina zoologică de lângă Ploieşti animalele sălbatice ale lui Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru.

“Crime, răpiri, şantaj şi deţinere ilegală de arme: acestea au fost motivele arestării lui Ion Balint, mafiot român, şi nu puţine. După arestarea sa luni, leii şi urşii săi au fost duşi la grădina zoologică, relatează Time. Bărbatul utiliza animalele pentru a-şi face victimele să vorbească”, relatează postul de televiziune francez BFM TV pe site-ul său.

Gangsterul

Jurnaliştii occidentali nu se sfiesc să-l numească "mafiot" şi "ganster" pe Ion Balint şi au fost uluiţi să vadă că o persoană fizică poate să deţină animale sălbatice. Britanicii au relatat întreaga poveste a Cămătarilor şi i-au tradus chiar şi numele. "Nutzu The Pawnbroker".

"Leii şi urşii unui celebru mafiot au fost confiscaţi din casa lui, existând suspiciuni că îi folosea pentru a-şi tortura victimele. Gangsterul Ion Balint este cunoscut atât drept 'Leul', cât şi drept 'Nuţu Cămătaru' în România. El a fost arestat săptămâna trecută, fiind acuzat de crime, răpire şi posesie ilegală de arme. Balint, în vârstă de 48 de ani, ţinea patru lei şi doi urşi pe proprietatea sa din Bucureşti, iar procurorii spun că îi folosea pentru intimidarea victimelor", scrie tabloidul britanic The Sun.

Spectacol

“Zeci de persoane au venit să-i admire animalele, miercuri, la proprietatea sa din Bucureşti, aflată la intrarea într-un cartier sărac din Capitala României. Trecătorii au venit să asiste la preluarea leilor şi a urşilor de către autorităţile de la Mediu şi asociaţia de protecţie a animalelor, Vier Pfoten”, relatează BFM TV, care precizează că animalele au fost tranchilizate pentru a fi transportate la zoo.

The Huffington Post a publicat informaţia că Nuţu Cămătaru este acuzat de conducerea unei temute reţele mafiote şi că interlopul român avea o ciudată afinitate pentru animalele sale de companie: patru lei şi doi urşi.

Curiozitate

The Daily Mail vorbeşte despre camera de tortură în care se presupune că Nuţu Cămătaru şi-ar fi chinuit victimele. Jurnaliştii spun că din menajerie mai făceau parte şi cai.

Faima interlopului român iubitor de animale sălbatice a trecut Oceanul. The Miami Herald scrie că opinia publică pare să fie mai interesată de animalele lui de companie decât de acuzaţiile care i se aduc lui Cămătaru.

×
Subiecte în articol: lei camatari presa straina gangsteri spectacol