x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Camere de supraveghere şi butoane de panică

Camere de supraveghere şi butoane de panică

de Monica Andrei Capatos    |    14 Ian 2010   •   00:00

Alte 27 de camere de supraveghere au fost amplasate pe exteriorul clădirilor în mai multe unităţi de învăţământ din Sectorul 1.

"Camerele de supraveghere pe care le-am montat ne permit să securizăm unităţile de învăţământ pe care le administrăm. Poliţia Comunitară este permanent în alertă pentru a garanta siguranţa copiilor", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Proiectul a fost pus în practică de anul trecut, fiind amplasate 71 de camere de supraveghere în 17 şcoli şi licee, care asigură o monitorizare permanentă a tot ceea ce se întâmplă în zonă şi permit intervenţia rapidă a poliţiştilor comunitari atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor.

Până la sfârşitul anului 2010, toate instituţiile de învăţământ vor avea acest sistem de supraveghere. De asemenea, administraţia locală a finalizat punerea butoanelor de panică în toate unităţile şcolare. Acestea se utilizează în următoarele situaţii: pătrundere fără drept în şcoală, intrare prin efracţie, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii şi liniştii publice, urgenţe medicale sau în caz de incendiu.

×
Subiecte în articol: observator