x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campanie de defaimare a românilor din rugby-ul internațional

Campanie de defaimare a românilor din rugby-ul internațional

de Dan Constantin    |    20 Mar 2018   •   07:04
Campanie de defaimare a românilor din rugby-ul internațional

Un arbitru român care a condus o partidă internațională de rugby este numit ,,asasin”,iar președintele forului european, Octavian Morariu, este menționat cu malițiozitate într-o situație care ar sugera suspiciuni de imparțialitate în judecarea unei contestații. Publicația Le Monde, preia opiniile furibunde ale publicației spaniole MARCA după înfrângerea echipei naționale într-un meci cu Belgia arbitrat de românul Vlad Iordăchescu. 

Spaniolii au contestat cu violență arbitrajul românului care le-ar fi fragmentat jocul și vor să justifice astfel actele profund nesportive de la finalul partidei în care arbitrii au avut nevoie de protecție. Vlad Iordăchescu este cel mai bun arbitru român și a condus impecabil numeroase partide din competițiile europene, inclusiv în Franța și Marea Britanie. A condus ca arbitru principal finala CampionatuluI european U18 de la Liasabona și a fost invitat la turnee internaționale pentru jocuri importante de sub egida federației internaționale. Spaniolii au depus după înfrângere o contestație la forul european de rugby al cărui președinte este Octavian Morariu, care este și membru al Comitetului Olimpic Internațional.

Spaniolii nu pot digera înfrângerea surprinzătoare de la Bruxelles care le-a anulat calificarea directă la Cupa Mondială, fiind acum obligati la noi partide de baraj cu Portugalia și Samoa. Altfel, traseul cu meciuri de baraj era al echipei României.

 Articolul din Le Monde precizează însă că programarea arbitrului Iordăchescu la partida Belgia -Spania a fost făcută cu câteva luni înainte de a deveni decisivă pentru calificarea la Cupa Mondială și nu a fost contestată după anunțare .

Este pentru prima dată când la o partidă internațională de rugby, sport dur dar caracterizat de fair-play, se nasc asemenea incidente și suspiciuni de conspirații.

×
Subiecte în articol: rugby