x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campanie electorală după ureche. Digi 24 TV, acuzat de discriminare

Campanie electorală după ureche. Digi 24 TV, acuzat de discriminare

de Mircea Opris    |    01 Iun 2012   •   18:35
Campanie electorală după ureche. Digi 24 TV, acuzat de discriminare

Iosif Ingrisch, candidat la presedintia Consiliului Judetean Timis, din partea UNPR, acuza postul TV Digi 24 de discriminare. Acesta a primit invitatia de a participa la dezbaterea electorala din a Caravanei 'Alege Digi24', la Timisoara, joi, 31 martie. Invitatia scrisa, purtand antetul televiziunii amintite, contine mesajul ca era invitat la o dezbatere televizata cu ceilalti contracandidati. Cand a ajuns insa in Piata Operei, unde se afla studioul mobil, acesta a avut surpriza de a fi refuzat, pe motiv ca la un sondaj efectuat de Digi 24, notorietatea sa era prea mica. Asta in ciuda faptului ca in sondajele comandate de diverse partide, Iosif Ingrisch se afla inainte altor contracandidati, precum Marius Carceie, candidatul UPT (PNTCD+FDGR) la sefia Consiliului Judetean Timis, care a participat la emisiunea in direct.

'Constant, cu regret, ca postul de televiziune Digi 24 a reusit sa compromita, pe final de campanie electorala, spiritul Timisoarei. Cu metode dambovitene si minciuni de moment, acest post de televiziune a refuzat participarea mea la dezbaterea publica electorala, desi fusesem invitat initial si confirmasem prezenta. Fiind de buna credinta si obisnuit cu puterea cuvantului dat, am ramas surprins in momentul in care m-am prezentat la studioul mobil, amenajat in Piata Operei din Timisoara, unde organizatorii acestei pseudodezbateri mi-au comunicat faptul ca nu mai pot participa la emisiune, din motive care nu imi sunt opozabile. Jurnalistii de la Digi 24, veniti precum turistii in capitala Banatului, cu un camion pe care l-au parcat in fata cladirii Operei, au demonstrat ca onoarea este floare rara si cuvantul dat nu are la ei nici o valoare. Reamintesc faptul ca reprezint un partid care are un grup parlamentar propriu, spre deosebire de alti contracandidati ce au fost prezenti pe scena', a declarat Iosif Ingrisch.

Acesta a mai spus ca ia in calcul varianta de a sesiza atat Consiliul National al Audiovizualului cat si Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

×