x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campanie împotriva pirateriei software

Campanie împotriva pirateriei software

14 Feb 2017   •   20:00
Campanie împotriva pirateriei software
Sursa foto: Poike/Getty Images/iStockphoto

Unul din patru angajați din companii instalează programe software neautorizate pe computerele firmei la care lucrează, arată rezultatele unui studiu prezentat recent  de BSA The Software Alliance – cea mai cunoscută organizație creată în scopul promovării industriei globale de software, cu activitate în peste 60 de țări.

În acest context, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi BSA au anunţat ieri reînnoirea Protocolului de colaborare şi debutul unei noi campanii pentru prevenirea şi combaterea pirateriei software, continuând astfel activităţile comune începute în 2011.

Prin intermediul campaniei ,,Folosind software nelicenţiat îţi laşi securitatea la întâmplare”, un număr de 20.000 de IMM-uri vor fi informate cu privire la riscurile asociate utilizării acestor programe de computer.

Consultanţii BSA pot furniza companiilor mici și mijlocii din  România informaţiile de care au nevoie pentru realizarea unui inventar software intern, dar şi consultanţă post-inventariere. În urma celor peste 1.000 de verificări efectuate de Poliție în ultimul an, au fost indisponibilizate peste 5.500 de sisteme informatice şi suporturi de stocare, reiese din datele oficiale.

×