x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campionatul mondial de şah pentru şcolari va începe sâmbătă la Iaşi

Campionatul mondial de şah pentru şcolari va începe sâmbătă la Iaşi

de Cristinel C. Popa    |    23 Apr 2012   •   13:59
Campionatul mondial de şah pentru şcolari va începe sâmbătă la Iaşi

Sub patronajul Primariei Iasi in perioada 28 aprilie - 8 mai se va desfasura in capitala Moldovei Campionatul Mondial de Sah Scolar 2012. 550 de elevi de pe patru continente, din 37 de tari precum Norvegia, Rusia, Marea Britanie, Africa de Sud sau Mongolia, vor fi prezenti la Iasi alaturi de antrenorii lor pentru a se intrece in mod individual pe fiecare categorie de varsta, 'under' - pana in sapte ani, 11, 13, 15 si 17 ani.

Primarul Gheorghe Nichita, alaturi de ceilalti reprezentanti din partea organizatorilor, Federatia Mondiala de Sah (FIDE), Federatia Romana de sah, Federatia Internationala de sah Scolar si Asociatia judeteana de sah Iasi, au anuntat apropierea deschiderii evenimentului exprimandu-si convingerea ca orasul moldovean va deveni in urmatoarele zile capitala mondiala a sportului mintii. Invitat special din partea romana va fi maestra internationala Elisabeta Polihroniade. Se preconizeaza un numar de aproximativ de 1000 de vizitatori pe toata durata competitiei, printre acestia numarandu-se presedintele FIDE.

Sportivii romani vor fi prezenti in numar mare la intrecerea desfasurata la Sala Sporturilor din localitate, numai din Iasi participand 100 de tineri sahisti. Bugetul evenimentului este de patru miliarde de lei, pentru buna desfasurare a rundelor de intrecere organizatorii achizitionand table de sah si ceasuri noi, fiecare castigator urmand sa intre in posesia unui premiu special constand intr-o tableta electronica de ultima generatie.

×
Subiecte în articol: observator