x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Canalul 10: Nati Meir, "un escroc israelian, inculpat pentru fraude şi impostură"

Canalul 10: Nati Meir, "un escroc israelian, inculpat pentru fraude şi impostură"

27 Iul 2009   •   00:00
Canalul 10: Nati Meir, "un escroc israelian, inculpat pentru fraude şi impostură"

Televiziunea israelienă a făcut dezvăluiri senzaţionale cu privire la trecutul din Israel al candidatului la preşedinţia Romaniei, Nati Meir. Acesta a fost calificat drept "un escroc israelian, inculpat pentru escrocherii, fraude şi impostură, care a făcut închisoare în Israel" şi care a început o viaţă nouă în România, aspirând la fotoliul prezidenţial de la Cotroceni.



'Acum, fie că mă credeţi sau nu, escrocul israelian candidează la preşedinţia României', a declarat Amnon Levy, prezentatorul emisiunii.

Potrivit anchetei întreprinse de Canalul 10, Nati Meir şi-a început cariera de escroc în oraşul Afula, din nordul Israelului, unde s-a făcut vinovat de o lungă serie de escrocherii, înşelătorii şi alte acte ilicite. 'Un antrenament foarte bun, o şcoală excelentă pentru confruntarea cu politica din România', comentează postul de televiziune menţionat.

Zeev Lieberman, prieten din copilărie al lui Nati Meir, a declarat pentru Canalul 10 că nu se mândreşte cu ceea ce aude despre cariera din România a lui Nati Meir, informează Agerpres.

'Acest individ are un caracter deosebit. Pentru el, a înşela lumea era o necesitate şi a transformat escrocheria într-o adevărată artă', a declarat Lieberman, adăugând că politica este un simplu joc de copii pentru o persoană care reuşit să primească un contract profesional pentru o echipă de baschet deşi habar nu avea să joace.

'Mi-a spus: am făcut o afacere bună semnând un contract de jucător cu echipa Maccabi-Holon. După o săptămână l-am întrebat cum a decurs primul antrenament şi mi-a spus că s-a făcut de râs şi a fost dat afară', a declarat prietenul din copilărie al lui Nati Meir.

Alt locuitor din Afula, Aharon Engel, a fost păgubit de Nati Meir cu o sumă evaluată astăzi la 400 000 de shekeli, aproximativ 50 000 de euro.

'A publicat în ziar o reclamă a firmei sale Or Algalgalim' (Lumină pe roţi), care importă maşini pentru clienţi individuali. A promis că furnizează absolut orice automobil pe care îl doream', a declarat Aharon Engel.

Din dorinţa de a economisi câteva mii de shekeli, Engel i-a comandat lui Nati Meir o maşină, a plătit şi a aşteptat în zadar să primească automobilul. Când s-a dus la biroul lui Nati, a văzut o mulţime de oameni în aceeaşi situaţie şi şi-a dat seama că a fost tras pe sfoară. Deşi l-a dat pe Nati Meir în judecată şi a câştigat procesul, nu a primit niciun fel de despăgubiri.

'O persoană ca Nati Meir nu trebuie să se afle în libertate, ci în spatele gratiilor. Eu am pierdut relativ puţini bani faţă de alte persoane pe care le-a distrus. Invalizi fără picioare. Le-a luat toţi banii', a declarat Aharon Engel.

După afacerea cu automobile, Nati Meir a deschis, tot la Afula, un magazin de produse electrocasnice.

'A vândut produse, a primit bani, dar a uitat să livreze mărfurile. Frigidere, televizoare, maşini de spălat şi de uscat. Este un escroc. Nu cred că există altă definiţie pentru o asemenea persoană. Este un escroc cu diplomă', a precizat Itsik, un cumpărător din Afula păgubit de Nati Meir.

După ce a închis şi magazinul de electrocasnice de la Afula, Nati Meir a deschis un birou de avocatură în alt oraş.

'Semna în calitate de avocat şi susţinea că este avocat. L-am cunoscut pe Nati Meir în această calitate timp de 4 ani şi, într-o bună zi, am descoperit că nu este adevărat', a declarat Zevulun Dadon, o altă victimă a lui Nati Meir.

Potrivit anchetei Canalului 10, Nati Meir a fost judecat pentru escrocherie şi condamnat la 30 de luni de închisoare pe care le-a ispăşit la penitenciarul Maasyahu.

'La Maasyahu există o zicală cunoscută de toţi deţinuţii. Din nefericire am fost şi acolo. Cine a băut din apa de la Maasyahu, se va întoarce întotdeauna în acest loc. Eu am dovedit că se poate şi altfel', a declarat Nati Meir într-o convorbire telefonică din România cu Canalul 10.

Una dintre persoanele păgubite de Nati Meir a declarat că acesta nu a ajuns în Romania întâmplător, ci din cauza problemelor pe care le-a avut în Israel.

'A lăsat în urma lui familii întregi distruse şi numeroase datorii şi a plecat în România să facă afaceri', a declarat victima lui Nati Meir. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator declarat meir nati meir nati