x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cand Pretor lua bataie, niste profesionisti spargeau casa altui membru CNA

Cand Pretor lua bataie, niste profesionisti spargeau casa altui membru CNA

12 Aug 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Indivizi necunoscuti au spart locuinta lui Radu Tudorel, membru CNA, in dimineata zilei de 7 august. Paradoxal, hotii n-au furat nimic, desi ar fi avut ce. Incidentul pare mai curand o actiune de intimidare.
VALENTIN ZASCHIEVICI

Ciudata coincidenta. Chiar in ziua in care membrul Consiliului National al Audiovizualului Serban Pretor a fost maltratat de cei doi subofiteri SPP, un alt coleg de-al sau a avut parte de-o intamplare neobisnuita. In dimineata zilei de sambata, 7 august, locuinta lui Radu Tudorel, membru CNA, a fost vizitata in absenta proprietarului. "Musafirii" nu aveau nevoie de cheie. Au folosit ustensile de spargatori profesionisti, extragand butucul yalei cum scoti dopul dintr-o sticla. Zilnic, numai in Bucuresti sunt sparte o multime de apartamente. E insa un lucrul rar sa-ti intre hotii in casa si sa nu fure nimic-nimic. Seamana mai curand a avertisment.

CURIOZITATE. Potrivit surselor noastre, Radu Tudorel avea puse la vedere un ceas valoros, o bratara scumpa de aur. Vizitatorii nepoftiti, care s-au purtat cu manusi (in cel mai propriu inteles al sintagmei, pentru ca politia se pare ca n-a gasit amprente), n-au fost tentati de lucrurile care-i fac pe hoti fericiti. Si atunci nu poti decat sa te intrebi ce hoti sunt aceia care patrund in mod brutal, nu lasa urme si nici nu iau nimic. Documentele din sertarele membrului CNA nu par, de asemenea, sa fi fost scotocite. Sau daca aceasta operatiune a avut loc, a fost facuta cu "stiinta de carte".

SUPOZITII. Daca CNA ar fi avut 100 de membri, coincidenta dintre patania lui Pretor si a lui Radu poate ca n-ar fi fost luata in serios. Insa Consiliul are fix zece membri si cele doua evenimente le-au dat de gandit. Abia dupa ce va fi terminata ancheta asupra SPP-istilor care l-au batut pe Serban Pretor si vor fi gasiti profesionistii care i-au calcat in casa lui Radu Tudorel vom sti daca nu cumva se incearca intimidarea reprezentantilor Consiliului ale carui decizii au incomodat in ultimul timp nu numai grupuri de afaceri, dar si interese politice.

×
Subiecte în articol: observator