x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Cântec” de suflet pentru... Japonia!

„Cântec” de suflet pentru... Japonia!

20 Apr 2011   •   12:14

În data de 11 martie, un cutremur de 9 grade pe scara Richter a lovit Coasta de Est a Japoniei, declanşând un tsunami cu valuri de peste 7 metri înălţime, ce a provocat o tragedie greu de descris în cuvinte...Potrivit rapoartelor emise de autoritatile nipone, până acum 10.000 de persoane au murit, iar alte 17.400 sunt date dispărute. Cutremurul a declanşat incendii şi a distrus zeci de clădiri, lăsând mai mult de 5 milioane de case fără energie electrică şi un milion de locuinţe fără apă.

Alăturându-se tuturor celor care participă la acţiunile umanitare de strângere de fonduri pentru ajutorarea victimelor catastrofei din Japonia, Universal Music lansează, în format digital: Songs For Japan. 38 dintre cei mai renumiţi artişti ai muzicii contemporane, printre care U2, Lady Gaga, John Lennon, Rihanna, Madonna, Bon Jovi, Queen, Sting, Justin Bieber,  au colaborat la lansarea globală a albumului caritabil « Songs For Japan », ce include 38 de hit-uri.

Toate încasările provenite din vânzarea în format digital a  compilaţiei « Songs For Japan » vor merge către Crucea Roşie japoneză pentru a sprijini poporul japonez, grav afectat de dezastrele naturale produse recent. Crucea Roşie va folosi banii primiţi prin intermediul acestei  campanii pentru salvarea supravieţuitorilor.  

×
Subiecte în articol: mass-media