x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Capii politiei doljene luati la puricat

Capii politiei doljene luati la puricat

21 Oct 2004   •   00:00

Comanda politiei doljene intra in verificari. Mai marii Inspectoratului General al Politiei Romane au dispus trimiterea unei comisii de ancheta la Craiova pentru efectuarea unui control de fond. Comisia ar trebui sa verifice, de fapt, eventualele legaturi dintre magnatul oltean Genica Boerica si diversi ofiteri de politie de rang inalt.

CRISTIAN VASILCOIU

TERGIVERSARE. Boerica a avut 6 dosare penale la politia doljeana, insa nici unul finalizat
Controlul survine semnalelor de alarma trase de mass-media locala si centrala in ultimele saptamani. Presa a speculat faptul ca seful IJP Dolj, chestorul Constantin Codita, ar fi locuit intr-o perioada intr-unul din apartamentele lui Boerica.

ANCHETA IN LUCRU. Intrebat ieri de jurnalisti daca gruparea condusa de Genica Boerica s-ar putea numara printre finantatorii unor grupari teroriste, Ilie Botos, procurorul general al Romaniei, a evitat un raspuns clar, spunand doar ca "ancheta este inca in lucru" si ca "nu trebuie periclitata".

"Ancheta (in cazul Boerica - n.r.) urmareste si identificarea unor posibile legaturi intre politisti si omul de afaceri craiovean", a declarat Botos, adaugand ca deocamdata nu se contureaza fapte de coruptie pentru care sa fie sesizat Parchetul National Anticoruptie (PNA). Botos nu a exclus insa posibilitatea ca PNA sa aiba deja astfel de informatii.

Omul de afaceri craiovean Genica Boerica a fost arestat de Tribunalul Capitalei, la 4 octombrie, impreuna cu doi complici care, cu sprijinul unei filiere de cetateni arabi, ar fi obtinut ilegal de la autoritatile fiscale doljene rambursari ilegale de TVA, insumand 7,25 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator