x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Captivi in Irak: Ziua 51

Captivi in Irak: Ziua 51

16 Mai 2005   •   00:00

Trei ziaristi romani, Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, impreuna cu translatorul lor, irakiano-americanul Mohamad Munaf, sunt tinuti ostatici in Irak de 50 de zile. Eforturile pentru eliberarea lor continua.

  • OBSERVATOR

  • Eforturile pentru eliberarea jurnalistilor rapiti in Irak nu trebuie, sub nici o forma, sa se iroseasca in actiuni disperate. Aceasta este opinia secretarului general al Organizatiei Reporteri fara Frontiere (RSF), Robert Menard, care a lansat un nou apel la eliberarea ziaristilor aflati in mainile rebelilor irakieni.

    Menard s-a aflat din nou la Amman, zilele trecute, alaturi de directorul cotidianului francez Liberation, Serge July, pledand in favoarea punerii in libertate a jurnalistei franceze Florence Aubenas si a confratilor ei din Romania. Prezent la Summitul Consiliului Europei de la Varsovia, presedintele Traian Basescu a adresat un apel la eliberarea tuturor ziaristilor ostatici.

    OPINIE. "Ar fi cel mai rau dintre toate lucrurile sa actionezi, pe de o parte, pentru eliberarea lui Florence Aubenas si a lui Hussein Hanun al-Saadi, iar, pe de alta parte, pentru eliberarea lui Sorin Dumitru Miscoci, a lui Marie-Jeanne Ion si a lui Eduard Ovidiu Ohanesian", a spus secretarul general al RSF. Campaniei pentru eliberarea jurnalistilor i s-a alaturat, ieri, si seful principalei Biserici crestine din Irak. Patriarhul Chaldean Emmanuel Delly a spus ca a batut la toate usile, a intervenit pe langa responsabilii musulmani, dar ca, deocamdata, actiunile sale au ramas fara raspuns. "Rugaciunea este cea mai sigura cale pentru a le obtine eliberarea", a spus Delly. (Irina Cristea)

    ×
    Subiecte în articol: observator eliberarea