x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Captura record de ţigări la Galaţi: 176.000 de pachete confiscate de pe o barjă ucraineană

Captura record de ţigări la Galaţi: 176.000 de pachete confiscate de pe o barjă ucraineană

06 Noi 2011   •   10:46
Captura record de ţigări la Galaţi: 176.000 de pachete confiscate de pe o barjă ucraineană

Politistii din judetul Galati au efectuat cea mai importanta captura de tigari de contrabanda inregistrata la nivel national in acest an.


Politistii de frontiera galateni au confiscat 176.000 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de peste 380.000 de lei. Tigarile au fost descoperite in urma controlului unui convoi de barje ce venea din Ucraina, fiind ascunse intre peretii unei barje ce transporta minereu.

Vineri, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati a fost efectuat controlul specific de intrare in tara asupra convoiului Oremburg, sub pavilion Ucraina, care avea in componenta sase barje incarcate cu pelete, carbune si diverse tipuri de minereu, marfa incarcata in portul ucrainean Ismail si care avea ca destinatie Ruse.

In urma controlului, conform Agerpres, pe una dintre barje a fost descoperita, disimulata intre peretii barjei, cantitatea de 3.520.000 tigarete (176.000 pachete), de diferite marci, avand timbru de acciza Republica Moldova, fara documente de insotire a marfii.

Barja deservita de un echipaj format din doi cetateni ucraineni a fost indisponibilizata in Portul Galati, iar intreaga cantitate de tigari, in valoare de 383.548 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

×