x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caragiale şi D-l Goe - statui în faţa Primăriei din Ploieşti

Caragiale şi D-l Goe - statui în faţa Primăriei din Ploieşti

28 Oct 2011   •   15:11
Caragiale şi D-l Goe - statui în faţa Primăriei din Ploieşti

Sculptorul Radu Ciobanu va realiza la Ploiesti ansamblul monumental "Ion Luca Caragiale" care va cuprinde statuia scriitorului asezat pe o banca, dar si personajele din schita "D-l Goe".

Monumentul va fi amplasat in 2012 in fata Primariei din Ploiesti, care i-a atribuit sculptorului pentru acest ansamblu un contract in valoare totala de 645.161 de lei fara TVA. ansamblul va fi dezvelit cu ocazia centenarului mortii lui Ion Luca Caragiale.

Contactat de MEDIAFAX, Radu Ciobanu a spus ca ansamblul monumental "Ion Luca Caragiale" este incurs de realizare. "El va cuprinde patru personaje adulte si un copil, o banca si un felinar de epoca, toate realizate din bronz. Personajul asezat pe banca va fi Ion Luca Caragiale. Celelalte personaje din ansamblul monumental vor fi personajele din "D-l Goe", respectiv D-l Goe, mamitica, mam'mare si tanti Mita", a explicat artistul.

Ansamblul monumental trebuie sa fie gata pana la 1 martie 2012, Radu Ciobanu spunand ca in prezent sunt modelate personajul Ion Luca Caragiale si banca pe care acesta este asezat, dar si felinarul.

Ion Luca Caragiale (1 februarie 1852 - 9 iunie 1912) este considerat unul dintre cei mai importanti dramaturgi si scriitori romani.

×
Subiecte în articol: caragiale primarie monument dramaturg d-l goe