x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caravană cinematografică pentru nevăzători

Caravană cinematografică pentru nevăzători

30 Noi 2012   •   17:54

De ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, Fundaţia Cartea Călătoare va realiza prima proiecţie a unui film accesibilizat pentru nevăzători  în Bucureşti.

Evenimentul va avea loc luni, 3 decembrie, orele 12:00, în sala mare de conferinţe a Bibliotecii Naţionale a României, iar spre vizionare a fost ales filmul „Bună! Ce faci?” în regia lui Alexandru Maftei, cu Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu în rolurile principale.

Filmul va putea fi urmărit şi de către publicul larg, nevăzătorii ascultând în căşti explicaţiile suplimentare foarte importante pentru înţelegerea cu adevărat a proiecţiei (decoruri, costume, mimică, etc.)

În perioada noiembrie 2012 – octombrie 2013 Fundaţia Cartea Călătoare va derula proiectul  „Caravana cinematografică pentru nevăzători” care îşi propune să faciliteze accesul la cultură pentru persoanele cu deficienţe de vedere prin accesibilizarea unui număr de 16 filme artistice şi difuzarea acestora în cinematografe.

Pentru prima dată în România nevăzătorii din întreaga ţară vor putea viziona filme cu descriere audio în cinematografe.
Aceste proiecţii vor reprezenta o oportunitate pentru persoanele cu deficienţe de vedere de a se bucura de un film în condiţii normale mergând la cinematograf, dar şi o şansă de informare, conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica nevăzătorilor.

Pe parcursul proiectului vom organiza şi o caravană cinematografică cu filmele realizate în biblioteci publice din ţară,  filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi licee pentru deficienţi de vedere.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, este realizat cu sprijinul Fundaţiei Orange România care oferă o finanţare de 28.930 Euro.


×