x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caravana Generaţia S

Caravana Generaţia S

de Maria Belu    |    03 Dec 2010   •   10:49

Cuvintele din titlul acestui articol reprezintă denumirea primei caravane educaţionale de film pe teme de sănătate, ce îşi propune să ajute la educaţia tinerilor prin intermediul filmului, caravană ce a ajuns deja la ediţia a doua. Prima ediţie a avut loc în perioada 17 mai – 8 iunie 2010, peste 2.500 de tineri participând la eveniment. Organizatorii spun că cei peste 2.500 de tineri au aflat informaţii interesante despre afecţiuni grave precum HIV, SIDA, afecţiunile hepatice, dar şi despre o nutriţie echilibrată şi un stil de viaţă sănătos ce-i poate feri de aceste adevărate flageluri ale zilelor noastre. Un sondaj efectuat de organizatori pe un eşantion reprezentativ de tineri (10% din participanţi) a scos laz iveală următoarele: peste 54% din elevi au declarat că fac sport şi în afara orelor de educaţie fizică; peste 55,5% din studenţi au spus că sportul este foarte important în cadrul unui stil de viaţă sănătos, dar nu au menţionat dacă îl şi practică. Tot în urma sondajului a rezultat că liceeni beau foarte puţină apă de-a lungul unei zile. Astfel, 12% din ei beau peste doi litri de apă, iar alţi, 12%, beau chiar mai puţin de un litru de apă pe zi.

Nutriţie echilibrată, viaţă sănătoasă

A doua ediţie a Caravanei Generaţia S se va desfăşura în perioada 15 - 25 noiembrie, traseul acesteia incluzând oraşele Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov. Luni, 15 noiembrie, au avut loc proiecţii de film la Şcoala 95, la ASE şi la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, una dintre temele principale ale filmelor fiind nutriţia. Astfel, după proiecţii, elevii şi studenţii au avut ocazia să participe la dezbateri legate de o nutriţie echilibrată şi sănătoasă împreună cu specialiştii invitaţi la eveniment. Tinerii au fost sfătuiţi să mănânce trei mese principale pe zi, să evite alimentele prea dulci ori prea sărate şi să facă mult sport. Se pare că elevii de gimnaziu au fost destul de activi şi s-a dovedit că sunt foarte bine informaţi în ceea ce priveşte un stil de viaţă sănătos.

Organizatorii promit că, finalul acestei ediţii, vor efectua un al doilea sondaj printre tineri, sondaj ce va scoate în evidenţă modul de viaţă pe care aceştia l-au adoptat.

×