x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caravana Jurnalul - Antena 1

Caravana Jurnalul - Antena 1

de Dan Constantin    |    15 Iun 2005   •   00:00
Caravana Jurnalul  -  Antena 1

Jurnalul National alaturi de Antena 1 pornesc intr-o aventura jurnalistica, pentru a descoperi o alta Romanie. De astazi, cotidianul nostru continua in vara lui 2005 proiectul initiat in premiera nationala in urma cu un an.

Peste cateva zile pornim iar la drum. Echipajul este in febra ultimelor pregatiri pentru a incepe o noua aventura: tinta - descoperirea unor oameni, locuri si fapte care compun marele tablou al Romaniei de astazi.

Anul trecut, Jurnalul National a avut ideea sa "traduca" jurnalistic o calatorie de-a lungul si de-a latul tarii care includea locuri intrate deja in cartile de istorie. Hamangia, Histria, Marasesti, Comuna Avram Iancu, Sarmisegetuza au fost doar cateva din punctele carora reporterii ziarului le-au descoperit valentele contemporaneitatii in stransa legatura cu maretia trecutului. Parcurgerea unui traseu de mii de kilometri a fost o scoala de jurnalism in care au intalnit oameni deosebiti, locuri nedescoperite marelui public sau nemeritat uitate. In dosarul Caravanei 2004 au ramas numeroase sugestii sau invitatii pe care nu le-am putut onora, obiective care au ramas in afara traseului. Cand am incheiat periplul am hotarat in redactie sa continuam "Descoperirea Romaniei".

La drum

A sosit acest moment. In noua editie plecam la drum cu ambitii mai mari si mijloace mai puternice. Stim ca Romania se asteapta descoperita in multe locuri interesante pe care speram sa avem dibacia si talentul sa le gasim, sa le dam statutul de eveniment. Echipa Caravanei este formata acum din redactori de la Jurnalul National si reporteri de televiziune de la Antena 1. Impreuna vom realiza si difuza in premiera "un pachet" de informatii in care reportajul se va impleti cu presiunea stirilor. Statutul de lideri pe care l-am castigat in fata cititorilor si telespectatorilor ne obliga la munca de calitate, in echipa, la efort de investigare suplimentar, acestea fiind conditiile in care demersul nostru va avea calea deschisa spre dumneavoastra, oamenii Romaniei.

Caravana va trece prin cateva sute de localitati, traseul stabilit insumand circa 4.000 de kilometri pe drumurile tuturor provinciilor tarii. Pornim la drum cu speranta si incredere ca vom fi primiti cu bratele deschise in locurile incluse in foaia de parcurs. Stim insa ca vom gasi in aceste saptamani si pete negre; Romania nu este o tara ideala, nu este peste tot ospitaliera, are multe locuri unde saracia sau prea marea bogatie a invrajbit.

Nu vom purta ochelari roz care sa schimbe realitatile; nu vom trece cu vederea sau ascunde ceea ce doare.

Caravana 2005 va radiografia Romania asa cum este, cu durerile momentului si sperantele de mai bine.

Asadar, venim!

Jurnalul National va asteapta sa contactati echipa noastra. Pentru orice sugestii va punem la dispozitie numarul de telefon 224.39.94, faxul 318.20.35 si adresa de email caravana@jurnalul.ro.
×
Subiecte în articol: observator