x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cardurile bancare şi volanul maşinii ne îmbolnăvesc. Ce ascund obiectele din jurul nostru

Cardurile bancare şi volanul maşinii ne îmbolnăvesc. Ce ascund obiectele din jurul nostru

20 Feb 2013   •   14:06
Cardurile bancare şi volanul maşinii ne îmbolnăvesc. Ce ascund obiectele din jurul nostru
În fiecare locuinţă se găsesc produse chimice şi diferite obiecte, inclusiv jucării pentru copii, ce conţin compuşi chimici extrem de dăunători pentru organismul nostru.

Aceste chimicale din casa noastră pot provoca diferite afecţiuni organismului uman, de la alergii până la boli grave, cum ar fi astm, cancer, infertilitate sau naştere de copii cu malformaţii. Chimicalele dăunătoare se găsesc în aproape orice obiect din gospodăria modernă, de la linoleum sau volanul maşinii, până la carduri bancare şi jucării pentru cei mici, avertizează specialiştii, scrie RTV.NET.

Citeşte şi Ai în casa ta cel puţin 40 de produse care-ţi pot otrăvi copilul

Printre substanţele nocive cel mai des regăsite în obiectele din gospodărie pe primul loc se află ftalaţii, care pot afecta fertilitatea femeii şi care au fost incriminaţi pentru apariţia unor boli grave încă din copilărie, inclusiv leucemia. Ftalaţii sunt interzişi la ora actuală în produsele cosmetice din ţările Uniunii Europene. Expunerea organismului la acţiunea nocivă a ftalaţilor poate provoca diabet, astm şi diferite alergii, precum şi infertilitate la bărbaţi.

Află pe RTV.NET ce substanţe periculoase conţin dozele metalice de suc, computerul şi chiar mobilierul din casă.

×
Subiecte în articol: carduri bănci volan masina