x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Care crezi că e cea mai enervanta întrebare la un interviu pentru angajare?

Care crezi că e cea mai enervanta întrebare la un interviu pentru angajare?

07 Aug 2013   •   17:37

Indiferent de natura jobului pe care doreşte să-l ocupe, faţă în faţă cu angajatorul, candidatul trebuie să facă faţă unui şir de întrebări care furnizează informaţii acestuia despre profilul său psihologic.

Unele dintre întrebări au darul să-l scoată din sărite pe intervievat, pe locul întâi situându-se clasica „Unde te vezi peste cinci ani?”, arata un studiu derulat de BestJobs.ro.

Sunt cateva intrebari ale caror raspunsuri sunt vitale pentru angajator, intrebari

Aproape 50% dintre candidatii care ajung in fata recrutorului se declara de-a dreptul enervati de intrebarea „Unde te vezi peste cinci ani?”, considerand-o fara sens, mai ales in actualul context economic.
Pe locul doi in top se claseaza intrebarea „De ce vrei sa pleci de la vechiul loc de munca?”, indicata de 20% dintre participantii la studiu ca fiind nu numai inutila, ci si agasanta.

Nici discutia despre remuneratia financiara nu este pe placul romanilor. Astfel, 9% dintre acestia sustin ca cea mai enervanta intrebare la interviu este „Ce asteptari salariale ai?”. Discutia despre bani se claseaza pe acelasi nivel cu
intrebarile personale pentru romani, in contextul in care un numar egal de participanti considera ca cele mai enervante intrebari sunt cele de natura personala.

Dintre acestea, cele mai des intalnite exemple sunt „Vrei sa te mariti?”, „Cu cine lasi copilul daca te angajezi?”, „Ce faci in timpul liber?”, „Cu cine locuiesti?”, „Ce religie ai?” sau „Ce ai facut cu banii obtinuti de la fostul loc de munca?”.

Lasand la o parte intrebarile despre viata privata a potentialului viitor angajat, candidatii chestionati de BestJobs au mentionat si alte intrebari despre sfera profesionala pe care nu le apreciaza deloc.

„De ce nu te-ai angajat pana acum?”

„Care sunt principalele tale calitati si defecte?”

„De ce ai facut o facultate?”

„Ce ai face daca ai fi milionar?”

„De ce crezi ca esti potrivit pentru acest job?”

„De ce vrei sa lucrezi aici?”

„Cu ce esti deosebit fata de altii?”

„Iti place sa lucrezi peste program?”

„De ce ar trebui sa nu te angajam?”

„Care este cea mai mare realizare a ta?”

×