x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carmen Dan, de Ziua Jandarmeriei: Această instituţie este unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice

Carmen Dan, de Ziua Jandarmeriei: Această instituţie este unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice

03 Apr 2019   •   14:14
Carmen Dan, de Ziua Jandarmeriei: Această instituţie este unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirmă, cu ocazia Zilei Jandarmeriei, că această instituţie are un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice.
"Cei 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române reprezintă deja o istorie militară pentru o armă care a contribuit la dezvoltarea statului modern român. Aveţi un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice, cu misiunea, deloc uşoară, de a păstra permanent acel echilibru care protejează drepturile, libertăţile cetăţenilor şi ordinea de drept", a scris ministrul, miercuri, pe Facebook.
Carmen Dan aminteşte de misiunile executate de Jandarmerie atât în ţară, cât şi în plan extern.
"Misiunile Jandarmeriei s-au diversificat, jandarmii fiind din ce în ce mai implicaţi în acţiunile de salvare a oamenilor şi de protejare a comunităţilor în situaţii de urgenţă, fiind, alături de pompieri, cei care intervin la inundaţii, alunecări de teren, zăpezi sau în misiuni de salvare montană. În plan extern, jandarmii români ne reprezintă cu cinste în teatrele de operaţii din întreaga lume, iar celor care sunt în aceste zile în misiuni departe de casă le urez în mod special să se întoarcă cu bine în ţară, la familiile lor", a mai spus demnitarul.
Ministrul îi asigură pe jandarmi de întreaga sa susţinere, precizând că îşi doreşte ca "o instituţie a statului de drept cum este Jandarmeria Română să ocupe locul pe care îl merită cu adevărat în societate".
"Aţi ajuns la marcarea unei lungi tradiţii instituţionale, acest lucru vă responsabilizează cu atât mai mult să vă cunoaşteţi istoria, să acţionaţi cu demnitate şi echilibru, învăţând din greşelile făcute şi continuând nenumăratele lucruri bune pe care le-aţi făcut pentru români. (...) Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române vă felicit, vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi pentru români şi vă doresc succes în misiunile viitoare", a adăugat Carmen Dan. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Zilei Jandarmeriei Carmen Dan