x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carmen Dan, despre cazul poliţistului ucis: Vor fi măsuri severe dacă misiunea nu a fost bine organizată

Carmen Dan, despre cazul poliţistului ucis: Vor fi măsuri severe dacă misiunea nu a fost bine organizată

03 Iun 2019   •   13:44
Carmen Dan, despre cazul poliţistului ucis: Vor fi măsuri severe dacă misiunea nu a fost bine organizată

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, referitor la cazul poliţistului din Timiş împuşcat mortal, că aspecte care ţin de această misiune sunt şi vor fi verificate prin IGPR şi, dacă ceva nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenţie, se vor lua cele mai severe măsuri.

"În acest moment, prioritatea pentru noi e să-l identificăm şi să-l găsim pe criminal. Vă asigur că toate celelalte aspecte care ţin de procedura, de organizarea acestei misiuni sunt şi vor fi verificate prin IGPR (...) şi, dacă ceva acolo nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenţie, se vor lua cele mai severe măsuri", a spus Carmen Dan, la sediul MAI.

Ea a menţionat că nu fuge de responsabilitate, dar nu ministrul este ''cel care îi dictează unui poliţist care pleacă în misiune''.

"Eu nu mă scuz şi nu fug de responsabilitate, dar cred că nu crede nimeni că ministrul este cel care îi dictează unui poliţist care pleacă în misiune. (...) Toţi cei care au avut de organizat această misiune şi în urma verificărilor rezultă că nu au organizat-o conform procedurii vor avea răspundere şi îşi vor asuma aceste responsabilităţi. (...) Îmi asum absolut tot ceea ce e de asumat. Am spus-o şi o repet. Nu fug de răspundere", a adăugat Carmen Dan.

Ministrul a arătat că, în 2 ani de zile, aşa cum şi-a asumat, s-au făcut dotări ale forţelor MAI.

"În fiecare an, s-a pus în vedere ca alocarea bugetară pentru achiziţionarea echipamentelor de intervenţie şi a mijloacelor de mobilitate să fie în conformitate cu solicitările pe care le-am avut de la nivelul structurilor din teritoriu şi de aceea spun că toate aceste date le-am solicitat a fi centralizate pentru a vă fi puse la dispoziţie, pentru că s-a tratat cu prioritate această problemă. Problema dotării cu echipamente de intervenţie nu a fost niciodată o problemă trecută la capitolul diverse", a mai spus Carmen Dan.

Un poliţist de 43 de ani a fost împuşcat mortal, duminică, pe raza localităţii timişene Izvin, în timp ce se afla într-o misiune de prindere a unui tâlhar dat în urmărire naţională. Agresorul înarmat a fugit. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Carmen Dan