x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carmen Dan, la Parlament: Am precizat că nu sunt cea care stabilesc vinovăţii

Carmen Dan, la Parlament: Am precizat că nu sunt cea care stabilesc vinovăţii

18 Sep 2018   •   12:27
Carmen Dan, la Parlament: Am precizat că nu sunt cea care stabilesc vinovăţii

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reafirmat marţi că nu este persoana abilitată să stabilească "vinovăţii" pentru violenţele produse la mitingul din 10 august, arătând că sunt instituţii cu atribuţii specifice în acest sens. 

"Cred că trebuie să înţelegem (...) că sunt rigori impuse de ancheta Parchetului despre dosarele instrumentate. Tocmai de aceea ne-am dori ca temele supuse dezbaterii în această comisie să privească strict drepturile omului. Iar eu am precizat că nu sunt cea care stabilesc vinovăţii şi că sunt instituţii abilitate care vor face aceste verificări. Sunt convinsă că vom afla răspunsul după analiza îndreptăţită pe care o vor face aceste instituţii", a declarat Carmen Dan la finalul audierilor sale la Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor. 

Întrebată dacă trebuie îmbunătăţite metodele de intervenţie şi regulamentele interne le Jandarmeriei, ministrul de Interne a arătat că totdeauna se impune o analiză a reglementărilor legale şi îmbunătăţirea acestora. "Şi este în competenţa parlamentarilor să ne susţină în demersul nostru. Ştiţi bine că avem o iniţiativă depusă în Parlament pe legea de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei, cred că în perioada următoare ar trebui să ne uităm cu atenţie", a adăugat Carmen Dan. 

Ministrul de Interne a fost invitat marţi la audieri, la Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor "în vederea lămuririi unor aspecte legate de posibile încălcări ale drepturilor omului la manifestările de protest din data de 10 august 2018". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Carmen Dan