x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carmen Dan le-a solicitat reprezentanţilor Ministerului Energiei să suplimenteze la nevoie echipele de intervenţie

Carmen Dan le-a solicitat reprezentanţilor Ministerului Energiei să suplimenteze la nevoie echipele de intervenţie

03 Iun 2019   •   17:35
Carmen Dan le-a solicitat reprezentanţilor Ministerului Energiei să suplimenteze la nevoie echipele de intervenţie

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a solicitat luni, la comandamentul pentru inundaţii de la MAI, reprezentanţilor Ministerului Energiei să suplimenteze, dacă e nevoie, echipele de intervenţie.

"Aş vrea să transmit rugămintea către Ministerul Energiei să-şi actualizeze în permanenţă situaţia alimentării cu energie şi dacă se impune, să suplimenteze echipele de intervenţie. (...) Ministerul Transporturilor - adresez rugămintea să vă mobilizaţi şi dumneavoastră şi cu specialiştii de la Ministerul Transporturilor să facem şi o primă evaluare absolut necesară pe segmentele de drumuri naţionale, poduri şi podeţe, acolo unde se impune să intervenim", a spus Dan.

Ea a precizat că toate măsurile luate de angajaţii MAI au ca scop protejarea populaţiei şi a bunurilor şi că, pentru a preîntâmpina în primul rând pierderea de vieţi omeneşti, e foarte important ca oamenii aflaţi în zone sub avertizări să evite deplasările în preajma cursurilor de apă, pentru a nu fi surprinşi de eventualele viituri şi să ţină cont de deciziile, recomandările, sfaturile pe care le transmit MAI şi autorităţile locale.

"Aş mai transmite rugămintea să ţină cont de recomandările pe care le facem când propunem evacuarea preventivă. Aceste propuneri se fac în urma unor analize (...), nu sunt nejustificate. Cred că e mai bine să fim proactivi şi să luăm aceste măsuri de evacuare preventivă, decât să facem ulterior eforturi pentru a scoate oamenii din zone afectate", a declarat ministrul.

Reprezentantul INMH a spus că evoluţia debitelor, în special pe râurile mici, va fi în funcţie de cantităţile de precipitaţii căzute.

"În funcţie de evoluţia meteorologică, există un risc de a emite chiar coduri roşii pentru judeţe precum Covasna, Braşov, Prahova, Buzău, Vrancea sau Bacău. Pentru Dunăre e prognozat un debit de aproximativ 10.000 de metri cubi pe secundă, ar putea ajunge până la 18.000", a adăugat acesta. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Carmen Dan