x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carmen Iohannis, răcită pentru Parchet, încălzită pentru biserică

Carmen Iohannis, răcită pentru Parchet, încălzită pentru biserică

de Ion Alexandru    |    17 Dec 2018   •   10:36
Carmen Iohannis, răcită pentru Parchet, încălzită pentru biserică

La nici o săptămână de la refuzul de a se prezenta la Parchetul General, pentru a doua oară, pe motiv că este răcită, Carmen Iohannis a apărut, ieri, în public, într-o ţinută sumară, deşi afară temperatura era sub zero grade. “Prima doamnă” era însoţită de însuşi Klaus Iohannis, imaginea fiind surprinsă la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” din Sibiu. Teoretic, Carmen Iohannis poate fi citată, din nou, la Parchet, însă, de această dată, potrivit Codului de Procedură Penală, cu mandat de aducere.

 

Soţii Iohannis au participat, ieri-dimineaţă, la slujba de Duminică de la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” din Sibiu. Cuplul prezidenţial a coborât din limuzina oficială, parcată în spatele lăcaşului de cult, Carmen Georgeta şi Klaus Werner mergând, apoi, pe jos până la intrarea principală. “Prima doamnă era îmbrăcat într-o jachetă ce-i ajungea până deasupra genunchilor, picioarele fiind dezvelite, aşa cum se poate observa în fotografia alăturată. Imaginea intră într-un evident contrast cu faptul că, doar în urmă cu câteva zile, Carmen Iohannis a invocate, prin intermediul avocaţilor săi, că nu s-a putut prezenta la audieri, la Parchetul General, deoarece este răcită.

Carmen Iohannis le-a dat, astfel, cu “flit” procurorilor, pentru a doua oară, după ce, luna trecută, de asemenea, nu s-a prezentat, deşi fusese citată, deoarece şi-a însoţit partenerul de viaţă la un eveniment privat la Londra. Soţia preşedintelui are calitatea de martor în dosarul constituit ca urmare a unei sesizări făcute de “Lumea Justiţiei”, care a denunţat faptul că familia Iohannis a refuzat să restituie statului român suma de 320.000 de euro, bani provenţi din închirierea, la Sibiu, a unui imobil dobândit cu acte false. După prime două refuzuri, procurorii ar trebui, în mod procedural, să o reciteze pe Carmen Iohannis, pentru a treia oară.

 

 

Articolul 265 Cod Procedură Penală stipulează faptul că “o persoană poate fi adusă în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată pe baza unui mandat de aducere, dacă, fiind anterior citată, nu s-a prezentat, în mod nejustificat”.

 

Apariţie sfidătoare a cuplului prezidenţial, la şase zile după ce “prima doamnă” a refuzat să se prezinte la Parchetul General

×