x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cărtărescu îşi varsă tristeţea în presa spaniolă: "Să trăieşti în România e ca şi cum ai înota în acid sulfuric"

Cărtărescu îşi varsă tristeţea în presa spaniolă: "Să trăieşti în România e ca şi cum ai înota în acid sulfuric"

28 Feb 2013   •   19:27
Cărtărescu îşi varsă tristeţea în presa spaniolă: "Să trăieşti în România e ca şi cum ai înota în acid sulfuric"

Scriitorul roman Mircea Cartarescu afirma intr-un interviu acordat publicatiei spaniol "El Dia" ca "a trai in Romania este ca si cum ai inota intr-o piscina cu acid sulfuric". Poetul, "etern candidat" la Nobel, cum noteaza cotidianul El Dia, se afla in Spania pentru a-si promova cartea "Nostalgia".

Autorul considera ca "ne apropiem de un nou Ev Mediu, de data aceasta mediatic, in care cultura se va produce din nou in manastiri".

Cam de zece ori pe an, poetul roman se supara pe realitata inconjuratoare si promite sa plece din Romania, dar, oricat de departe ar pleca, mereu isi ia tara cu el.

"A trai in Romania este ca si cum ai inota intr-o piscina cu acid sulfuric, iar uneori mi-ar placea sa ies din apa", a declarat Cartarescu.

Candidat la Premiul Nobel pentru Literatura, din urma cu cativa ani, Cartarescu este considerat unul dintre cei mai buni scriitori europeni si este un autor de referinta in tari precum Germania, Suedia ori Franta.

Continuarea articolului, AICI.

×
Subiecte în articol: mircea cartarescu