x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cărţi pentru copiii de la sate

Cărţi pentru copiii de la sate

de Diana Scarlat    |    18 Mar 2010   •   00:00
Cărţi pentru copiii de la sate

Mii de elevi din întreaga ţară vor putea citi cărţile pe care până acum le găseau cu greu sau chiar deloc la bibliotecile şcolii, după ce 10.000 de cărţi vor fi donate şcolilor din zonele defavorizate. Donaţiile se fac în cadrul proiectului "Dreptul de a citi", susţinut de OTP Bank România, în parteneriat cu Jurnalul Naţional şi Ministerul Educaţiei.



Primele donaţii s-au făcut la sfârşitul săptămânii trecute, la o şcoală din satul Măieruş, de lângă oraşul Braşov. Cei 350 de elevi de aici au primit, prin intermediul campaniei, aproape 600 de volume noi şi mobilierul necesar pentru păstrarea lor în cele mai bune condiţii. Cea de-a doua şcoală unde s-au donat cărţi noi a fost în satul Perşani, tot din judeţul Braşov. Aici nu exista o bibliotecă, dar s-a amenajat spaţiul necesar lecturii într-o sală de clasă, una dintre profesoare preluând rolul de bibliotecară.

Cei 170 de elevi ai şcolii au primit cu emoţie cărţile, bucuroşi că, în sfârşit, nu va mai fi nevoie să tragă la sorţi care dintre ei să le citească pe cele aduse de acasă de către profesori.

BIBLIOTECA PENTRU TOŢI
În cadrul campaniei naţionale de responsabilitate socială, "Dreptul de a citi", câte o colecţie Biblioteca Pentru Toţi (BPT) va ajunge în fiecare şcoală din regiunile defavorizate, selecţia acestora fiind făcută de Ministerului Educaţiei, instituţie parteneră. Prima etapă a programului se derulează pe întreg parcursul anului 2010 şi are ca principal obiectiv dotarea şcolilor generale defavorizate din mediul rural cu peste 10.000 de cărţi. OTP Bank România donează direct şcolilor defavorizate colecţii de cărţi adresate elevilor din clasele I-VIII şi mobilierul necesar.

O altă componentă a campaniei presupune colectarea cărţilor în toate unităţile OTP Bank România. Toţi cei care doresc să susţină această campanie au la dispoziţie peste 120 de puncte de colectare, unde pot dona cărţi pentru elevii claselor I-VIII.

×
Subiecte în articol: scoala