x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cărţi româneşti pentru elevii de peste Prut

Cărţi româneşti pentru elevii de peste Prut

de Eugenia Mihalcea    |    16 Noi 2009   •   00:00

Elevii şi profesorii din Republica Moldova, de la Liceul Teoretic din Vasilcău, au primit, la acest sfârşit de săptămână, 3.000 de cărţi româneşti de la colegii lor de dincoace de Prut, de la Colegiului Naţional "B.P. Hasdeu" din Buzău.

"În martie 2009 am lansat, împreună cu elevii de la Colegiul Naţional din Buzău, unde sunt profesor de istorie, o campanie de donaţii de carte pentru Basarabia. S-au strâns circa 3.000 de volume: beletristică, cărţi de specialitate, poezie, literatură românească sau autori străini, dar şi culegeri de matematică, fizică sau chimie, manuale de engleză, franceză, etc", spune profesoara Elena Năstăsoiu.

Astfel, cu cele 3.000 de cărţi strânse, profesoara de istorie, împreună cu trei eleve - Sandra Raluca, Marina Ciochină şi Toma Georgiana, şi alături de părintele prof. dr. Mihai Milea, preşedintele Fundaţiei Sf. Sava din Buzău, s-a deplasat în perioada 12 - 15 noiembrie la Soroca, în Republica Moldova, la Liceul Teoretic din Vasilcău. Donaţia de carte s-a făcut într-un moment de mare sărbătoare, când liceul a primit numele poetului Grigore Vieru.

"Am fost profund marcate, atât eu, cât şi cele trei eleve, de prietenia, ospitalitatea, dechiderea şi dragostea necondiţionată a oamenilor de acolo, români până în cele mai ascunse colţuri ale inimii şi minţii lor", a povestit Elena Năstăsoiu, care a adăugat că în decembrie va lansa o nouă campanie de donaţii de rechizite pentru elevii basarabeni.

×
Subiecte în articol: scoala