x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cartoane fără elemente de securitate

Cartoane fără elemente de securitate

de Eugenia Mihalcea    |    23 Apr 2009   •   00:00

Diplomele false, vândute de doi foşti profesori universitari, sunt nişte falsuri "ordinare", a precizat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.



Ministrul a anunţat că ancheta privind falsurile va fi finalizată în această săptămână, iar săptămâna viitoare vor fi prezentate rezultatele. "Cel mai târziu săptămâna viitoare vom prezenta rezultatele, cu propuneri către autorităţile abilitate, pentru că aici este vorba despre intervenţia Procuraturii, Justiţiei, care trebuie să dea pedepsele maximale", a declarat ministrul Educaţiei.

Andronescu a spus că falsurile sunt tipărite pe hârtie fără elemente de securitate, dar că ministerul nu poate acţiona decât în plan academic, anulând diplomele false. "Noi verificăm toate acele structuri care au fost desfiinţate prin hotărâri de Guvern în 2001 şi 2002. Sunt 37 de foste universităţi care ar fi trebuit să fie lichidate în 2005 şi 2006.

Din păcate, acestea au continuat să producă falsuri academice", a conchis Andronescu, care a precizat că numărul real de diplome false eliberate este de 300-400.

Ministerul Educaţiei s-a autosesizat în acest caz, iar două echipe de control au demarat verificări simultane la cinci universităţi unde au fost organizate examenele de licenţă pentru studenţii proveniţi de la instituţiile de învăţământ superior neacreditate - "Alexandru Ghica" şi "Europa Ecor" din Alexandria.

Un grup de cinci persoane, dintre care doi foşti profesori universitari, falsifica, la cerere, dosare pentru diverse lucrări universitare. Grupul avea un tarif fix, de 3.500 de euro pentru un dosar.

×
Subiecte în articol: observator