x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carton cu "meniul românilor" la Sibiu: Cartofi, pâine, slănină şi gheare de pui

Carton cu "meniul românilor" la Sibiu: Cartofi, pâine, slănină şi gheare de pui

22 Ian 2012   •   21:00
Carton cu "meniul românilor" la Sibiu: Cartofi, pâine, slănină şi gheare de pui

PITESTI. Aproape 150 de persoane au protestat in Piata Vasile Milea din Pitesti. Tinand cont de vremea de afara, o femeie le-a oferit ceai cald manifestantilor. Oamenii au scandat "Jos Guvernul!", "Demisia!" si "Jos Basescu!" si au purtat pancarte cu mesajele: "Blonda, Chioru’ si Piticu’ sa se duca dupa Nicu", "Anticipate! Anticipate!", "Basescu, pleaca!" si "Rusine!". "Dam ceai oamenilor ca sa reziste pentru a sta in strada atat timp cat este nevoie sa scapam de Basescu si ai lui. O sa ramanem cat va fi nevoie, o sa stam si la minus 5 grade Celsius", a declarat femeia. "Rezistam cu ceai cald si cu multa bunavointa, o sa suportam. De ce ne sfideaza? Suntem aici de o saptamana, o sa stam cat va fi nevoie", a declarat un protestatar.

FOCSANI. Aproximativ 300 de persoane au participat sambata seara la un miting de protest in Piata Unirii din Focsani. In pofida ninsorii si a temperaturilor scazute, manifestantii au mers si in fata sediului PDL, unde au scandat lozinci antiprezidentiale, antiguvernamentale. "Basescu, nu uita, tara nu este a ta", "Iesi afara, javra ordinara!", "Jos dictatura Basescu-Boc!", "Jos dictatura!", "Suntem o suta de mii, ne-a numarat Roberta Anastase".

ARAD. Peste 150 de aradeni au protestat sambata in Piata Revolutiei. Protestatarii aradeni au avut unele sloganuri noi precum: "Jos javra comunista!", "Jos tiranul!" sau "Jos criminalii!". Manifestantii stransi au protestat pasnic, insa au scandat si impotriva jandarmilor la vederea unui grup in uniforme, strigand: "Nu puteti voi amenda cat putem noi protesta!".

SIBIU. Circa patru sute de persoane au pornit sambata intr-un mars pe strazile municipiului Sibiu. Manifestantii au purtat un carton pe care au lipit produsele din "meniul ro­ma­nilor", respectiv cartofi, paine, slanina si gheare de pui. Pe pancarta respectiva era scris: "Asta e mancarea noastra, dar va fi demisia voastra".

BISTRITA. Aproximativ 150 de persoane au protestat sambata seara in fata Prefecturii Bistrita-Nasaud, unde au scandat lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale. Oamenii au scandat: "Nu cedam!", "Jos Basescu!", "Hotii!", "Jos PDL!", "Bucuresti, nu uita, Bistrita-i de partea ta!", "Noi de aici nu plecam, nu plecam acasa, pana nu ne castigam libertatea noastra!", "Criza pentru toti!", "Iesiti din casa daca va pasa!", "Nu va fie frica, ca Basescu pica!", "Presedinte jucator, hai in casa la popor!"; "Basescule, nu uita, poporul nu te mai vrea!"; "Golan. Fie iarna, fie vara, pana pleci noi stam afara!"; "Vierme! Cer demisia Guvernului!"; "Vreti o tara africana sau o Romanie europeana?".

CLUJ-NAPOCA. Peste 50 de persoane au protestat sambata in Piata Unirii din Cluj-Napoca, cerand demisia Guvernului Boc si a presedintelui Basescu. Protestatarii au adus si un panou pe care doritorii isi pot scrie nemultumirile.

CRAIOVA. Aproximativ o mie de persoane au protestat, plecand intr-un mars pe strazile din municipiu. Printre protestatari s-a aflat si invatatoarea Cristina Anghel, care in urma cu un an a intrat in greva foamei."M-am alaturat acestor oameni pentru ca nu se mai poate. Sa ma ajute Dumnezeu, eu sunt un caz fericit, fata de altii care lucreaza in invatamant si nu au bani sa isi ia o paine. Inca de acum un an si ceva am spus ca in felul acesta nu se mai poate", a spus invatatoarea.

×
Subiecte în articol: observator proteste romaania